Csökkent a hiányszakmák száma Salgótarjánban

Forrás: MTI2020. 02. 18. 21:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen tizenhárom hiányszakmában szerzett képesítést a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház 36 egészségügyi szakdolgozója; a képzési programot pályázati támogatásból finanszírozták – közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az elsajátított szakmák között van az aneszteziológiai, a CT/MR-szakasszisztens, a diabetológiai, a felnőttintenzív- és krónikusbeteg-szakápoló, a műtőssegéd-gipszmester, a sugárterápiás szakasszisztens és a hospice szakápoló.

Az intézmény 250,1 millió forint európai uniós támogatást nyert el az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán, a forrást az Európai Szociális Alap biztosította a Széchenyi 2020 program keretében.

Ebből a pénzből 36 szakdolgozó végezte el a képzéseket, így csökkent a hiányszakmák száma, nőtt a betegekre fordítható idő, ezzel a betegbiztonság és az ellátási színvonal is javult – írták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.