Csontjait törték az erdőbe vonszolt áldozatnak

Megsérült a koponyája, eltört az orra és a karja, megrepedt a bordája annak a férfinak, akit egy tolnai kis faluban raboltak ki a hajnali órákban.

Forrás: police.hu2020. 08. 10. 13:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 23 éves szekszárdi férfi, egy 18 éves decsi férfi, valamint egy 15 éves és egy 14 éves kunszentmiklósi lány ellen. A bíróság augusztus 10-én hozott, jogerőre emelkedett döntése értelmében a két nagykorú férfit letartóztatták, a két fiatal lány pedig házi őrizetbe került.

Decsről érkezett bejelentés a rendőrségre augusztus 5-én 6 óra 22 perckor arról, hogy egy helyi férfit ismeretlen fiatalok csoportja támadott meg. Egy négy főből álló társaság tagjai a település kisvendéglője előtt pénzt kértek egy 55 éves decsi férfitól, majd megtámadták, ütötték és megrugdosták. Áldozatukat a közeli erdőbe vonszolták, ahol tovább bántalmazták, elvették tőle övtáskáját – amiben benne voltak okmányai, készpénze és mobiltelefonja –, majd magára hagyták. A szekszárdi rendőrök hely- és személyismeretének köszönhetően, az elsődleges adatgyűjtést és a tanúkutatást követően sikerült azonosítani a tetteseket, akiket a járőrök még aznap délután előállítottak.

A nyomozás adatai szerint a négy fiatal a falu kocsmája előtt találkozott a sértettel. A legidősebb gyanúsított megkérdezte tőle, hogy maradt-e pénze az italozás után, majd fejbe rúgta, ököllel többször fejen ütötte, a pénzét követelte. A bántalmazásba bekapcsolódott a másik három fiatal is. A férfit a földön húzva elvonszolták egy közeli erdőbe ahol a legidősebb tovább ütötte-rúgta, a sértett súlyos, töréses sérüléseket szenvedett. A négy fiatalt csoportos rablással és társtettesként elkövetett súlyos testi sértéssel gyanúsítják. A bíróság elrendelte a nagykorú férfiak egy hónapos letartóztatását, valamint a két lány négy hónapos bűnügyi felügyeletét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.