Csörte: Az emberek nagy része már tudja kire fog szavazni

Célegyenesbe fordult a kampány, és ami a minőségét illeti, hagy némi kívánnivalót maga után. Szexbotrányok, korrupciós vádak mindenhol, közben ellenzéki együttműködések bomlanak fel és egymásnak feszülnek helyi és országos pártvezetők. És ami sokakat foglalkoztat: ki lesz a főpolgármester? Mert bizony mindenki mást gondol. Esélylatolgatás az utolsó pár napban a Hír TV Csörte című műsorában.

Forrás: MTI2019. 10. 10. 16:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont csoport ügyvezetője szerint a balliberális oldal részéről Karácsony Gergely jobb jelölt, mint öt évvel ezelőtt Bokros Lajos volt.

Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője azt mondta szerinte Tarlós Istvánnak van előnye, de annyira változékony a közélet, hogy bármi megtörténhet a vasárnapi választáson.

„Éppen azért vagyunk nehéz helyzetben, mert zajlanak botrányok… Pro és kontra. Nem arról van szó, hogy tartósan mindenki, aki egyszer eldöntötte, hogy Tarlós Istvánra szavaz az a világ végéig ott marad. Mindkét jelöltnek van egy nagyon erős hardcore tábora” – mondta Závecz Tibor.

„67 százaléka a Budapestieknek azt gondolja, hogy Tarlós fog győzni, 62 százaléka pedig azt gondolja, hogy alkalmasabb a pozícióra, és 34 százalék gondolja azt Karácsony Gergelyről, hogy alkalmas” – fűzte hozzá Mráz Ágoston Sámuel.

Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad föld főszerkesztője elmondta, úgy gondolja az emberek nagy része eldöntötte már, hogy kire szavaz és ezt az egész vircsaftot, ami azóta tart, hogy elindult a kampány, figyelmen kívül hagyja.

A napi.hu főmunkatársa, Szakonyi Péter hozzátette, nagyon fontosnak tartja természetesen, hogy ki lesz a főpolgármester, de legalább ilyen fontosnak tarja, hogy a jövendő közgyűlés milyen összetételű lesz.

„Tehát az, hogy a kerületi polgármesterek választása esetében meglesz-e a Fidesz többsége, ez legalább olyan fontos, mert az a forgatókönyv is elképzelhető, hogy megmarad Tarlós István főpolgármesternek, és lesz egy ellenzéki többséggel rendelkező közgyűlés, vagy mondjuk Karácsony Gergely lesz az új főpolgármester és lesz egy fideszes többségű közgyűlés. Na akkor mi lesz? Ez nagyon nagy kérdés!”

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.