Csörte: Meg lehet csinálni

Horn Gábor a Republikon Alapítvány elnöke, Gajdics Ottó a Karc FM főszerkesztője, Pulai András a Publicus Intézet stratégiai igazgatója és G. Fodor Gábor a Századvég Alapítvány elnöke voltak Szarvas Szilveszter vendégei.

Forrás: Hír TV2019. 11. 28. 17:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor tájékoztatása szerint a jövő évben további adócsökkentés várható, továbbá életbe lép a kormány gazdaságvédelmi akcióterve. Az eurozóna válságba kerülhet, ezért meg kell védeni a hazai gazdaságvédelmi sikereket.

Horn Gábor szerint az eddigi adócsökkentés nem járult hozzá az ország gazdasági növekedéséhez. „A magyar gazdasági növekedés egyáltalán nem az adócsökkentés miatt van. Amit kétségkívül ennek a kormánynak pozitív értelemben adóügyben oda lehet írni a neve mellé, az egy adófehérítési folyamat, amit egy lényeges dolognak tartok, ezt senki nem merte megcsinálni. Ma sokkal fehérebb az adórendszer, sokkal fegyelmezettebben fizetnek a magyar adófizetők adót.” – fogalmazott Horn Gábor.

Gajdics Ottó ezzel szemben úgy véli, amikor egyre nyilvánvalóbb, hogy jön az új válság, ki kell találni, hogyan lehet továbbra is fenntarthatóvá tenni a gazdasági növekedést, ezzel egy időben munkahelyeket teremteni, fizetést emelni. A jelenlegi kormány hatékonyan tud reagálni a világban bekövetkezett folyamatokra.

„Csak hogy kontextusba helyezzük. Az adócsökkentésről úgy beszélt Orbán Viktor, hogy elsősorban itt a munkára terhelt járulékokat és adókat kell csökkenteni. Erről beszélt, mert ez az, ami mozgásban tartja a gazdaságot és nem a bankokra kiszabott különadókra gondolt. (…) Amit nagyon nem értenek a másik oldalon az éppen az ebben a gazdaságpolitikában, hogy reagálni tud, ráadásul gyorsan a világban bekövetkező változásokra.” – hangsúlyozta Gajdics Ottó.

G. Fodor Gábor szerint világosan láthatóak a kormány eredményei a hétköznapi ember számára is.

„Azt hiszem van egy érzékelhető gazdasági növekedés, és van olyan is, hogy magyar modell, amit én abban tudok megragadni, szemben azzal, hogy az adócsökkentés-e a kulcs, vagy valami más, hogy azt mondták, nem lehet megcsinálni. Nem lehet az IMF-et hazaküldeni, nekimenni a multiknak, rezsit csökkenteni, visszavezetni az embereket a munka világába. Ezekről bebizonyosodott, hogy mindegyiket lehet.” – emelte ki G. Fodor Gábor.

A teljes műsor IDE kattintva érhető el!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.