Czeglédy Csaba lesz a DK jelöltje Szombathelyen

Komoly izgalmakat tartogat az előválasztás Szombathelyen, miután hivatalossá vált, hogy Czeglédy Csaba lesz a DK képviselő-jelöltje az előválasztáson. A felek nem fogják kímélni egymást: Bana Tibort, a Jobbikból kilépett képviselőt egyik párthoz sem köti a lojalitás, így keményebb hangnemet is megengedhet magának. Az LMP-s Ungár Péter viszont médiaháborúba keveredhet helyben. Ráadásul Czeglédy ellen bőven van muníció: az ügyvéd egy 6,3 milliárdos adócsalási ügy elsőrendű vádlottjaként védekezik a Kecskeméti Törvényszéken.

Magyar Nemzet
2021. 04. 08. 19:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombathelyi postaládákba került a héten Czeglédy Csaba és Dobrev Klára közös szóróanyaga, így már biztossá vált, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) az ügyvéd-üzletembert indítja a Vas megyei megyeszékhelyen

– írta meg az Úgytudjuk.hu internetes portál.

– Hatalmas megtiszteltetés, hogy a DK engem indít az előválasztáson, és bízom benne, hogy a baloldali közösség bízik bennem és bizalmat szavaz majd nekem – kommentálta jelöltségét a portálnak Czeglédy. Az előválasztási indulás ezzel hivatalos lett, ám azt korábban is lehetett sejteni, hogy a Gyurcsány-párt Czeglédyt indítja, ugyanis ő szerepelt a DK helyi kampánylapjának címlapján.

Czeglédy Csaba korábban Szombathely alpolgármestere is volt, valamint önkormányzati képviselőként is dolgozott a vasi megyeszékhelyen. Ellenfelei az előválasztáson várhatóan az LMP-s Ungár Péter és a Jobbikból kilépett Bana Tibor lesznek, utóbbi a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatását is bírja.

Az elővoksolási kampány keménynek ígérkezik, Bana ugyanis nem fél támadni ellenfeleit, hiszen egyik ellenzéki párthoz sem köti lojalitás. Banával ellentétben azonban az LMP-s Ungár Péternek még van is hozzá médiafelülete, hogy páros lábbal szálljon bele Czeglédybe: ő a tulajdonosa ugyanis az Azonnali.hu, az Úgytudjuk.hu és az Egri Ügyek hírportáloknak – bár ez utóbbi Szombathelyen kevésbé lényeges.

– Nézzék meg a Szombathelyi Hírlapot! Nyolcvanezer példányban buziznak le. Címlapon vagyok két másik férfival, a felirat meg „Túl a barátságon”

– nyilatkozta a homoszexualitását nyíltan vállaló képviselő a Válaszonline-nak arról, hogy a baloldali városvezetés és a Czeglédy érdekszférájában található lapban milyen hangnemben ír róla.

Az biztos, hogy Czeglédy ellen lesz bőven muníciója a kihívóknak, mivel a vádak szerint bűnszervezetben elkövetett adócsalással 6,3 milliárdos kárt okoztak a magyar államnak. Nem meglepő, de az információ valamiért lemaradt Czeglédy és Dobrev közös szórólapjáról, ami a napokban a helyi postaládákban landolt. Czeglédy a vádak szerint társaival olyan balekokat, strómanokat keresett, akikkel iskolaszövetkezeteket alapíttattak, amelyeket azután Czeglédy legbensőbb köre irányított. A diákmunka utáni adóterheket és a számlák nyomán keletkezett áfát számos esetben nem fizették be, a be nem fizetett áfát pedig vissza is igényelték – áll a vádiratban. Czeglédy Csaba húsz társával felelhet ezekért a cselekményekért a Kecskeméti Törvényszék előtt folyó perben.

Amennyiben a bíróság jogerősen kimondja Czeglédy bűnösségét, akár tízévnyi börtönbüntetés is várhat rá, a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét pedig valószínűleg elfelejtheti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.