Deutsch: No karlendítés, no letérdeplés

A Fidesz EP-képviselője a közösségi oldalán írt arról, hogy a magyar labdarúgó-válogatott korábban sem engedett a politikai nyomásnak.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 06. 13. 17:53
International Friendly - Hungary v Republic of Ireland
Soccer Football - International Friendly - Hungary v Republic of Ireland - Ferenc Szusza Stadium, Budapest, Hungary - June 8, 2021 Republic of Ireland's Adam Idah and Conor Hourihane take the knee in support of the Black Lives Matter campaign before the match REUTERS/Bernadett Szabo - UP1EH681EG77P Fotó: REUTERS Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nyolcvanhárom éve az angol labdarúgó-válogatott, engedve a korszellemnek, náci karlendítéssel tisztelgett Berlinben egy válogatott mérkőzés előtt, néhány napja pedig az ír labdarúgó-válogatott, engedve ismét a korszellemnek, letérdepelve szolidarizált egy válogatott mérkőzés előtt”

– olvasható Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőjének megjegyzése a közösségi oldalán. A jobboldali politikus emlékeztetett: „A magyar nemzeti válogatott nyolcvan éve és most is vigyázzban állt.”

„No karlendítés, no letérdeplés. Respect. Ennyi.”

– zárta rövidre Deutsch.

Fotó: Facebook

Az utóbbi napokban kezdett el az interneten terjedni egy fotó, melyen látható, hogy 1938 májusában, a Berlinben rendezett Németország–Anglia futballmérkőzés előtt mindkét csapat játékosai náci karlendítéssel tisztelegtek, míg egy másik felvételen az 1940. áprilisi Németország–Magyarország mérkőzés előtti csapatképen az látszik, hogy csak a német csapat alkalmazta a karlendítést, míg a korabeli Képes Sportban közölt felvétel tanúsága szerint a teljes magyar válogatott (és a belga játékvezető) megtagadta azt.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4377721038927664&id=100000694338124

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.