Deutsch Tamás: Csapdahelyzetbe kerültek Jourováék

Deutsch Tamás szerint a baloldali magyar EP-képviselők minden energiájukat arra használják, hogy ártsanak az országnak.

2020. 10. 16. 11:27
null
Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője Fotó: Vogt Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csapdahelyzetbe került a Magyarországot támadó brüsszeli liberális elit, mivel a Momentum EP-képviselője, Donáth Anna kiszivárgott beszéde alapján Věra Jourová jogállamisági jelentésért felelős uniós biztosnak vagy saját magát vagy Donáthot kell meghazudtolnia – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációvezetője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című csütörtöki műsorában annak kapcsán, hogy a kormánypártok európai parlamenti képviselő-csoportja levélben vár magyarázatot Jourovától, valóban rendszeresen egyeztetett-e Magyarországról a momentumos képviselővel. Deutsch ugyanakkor hangsúlyozta: a leleplező felvételből az derül ki, hogy Donáthék manipulálták Jourovát, s a baloldali magyar EP-képviselők láthatóan arra fordítják minden energiájukat, hogy a legdurvább hazugságokkal lejárassák Magyarországot, és hogy ártsanak a magyar embereknek.

A kormánypárti EP-képviselő a Gyurcsány-kormány hazugságaival állította párhuzamba Donáth manipulációs manővereit, hiszen annak idején az egykori szocialista miniszterelnök is hamis költségvetési adatokat közölt Brüsszellel, a momentumos képviselő pedig egyebek mellett a pandémia elleni védekezést lehetővé tevő törvényről hazudott brüsszeli szövetségeseinek, és a nemzetközi sajtónak. Szavai szerint Donáth lelepleződése is hasonlatos Gyurcsány Ferencéhez, mivel az internetes felvétel is a megszólaló akarata ellenére került ki, ahogy az őszödi beszéd esetében is történt. Deutsch Tamás megjegyezte: Jourová nem felel meg az uniós biztossági tisztsége által megkövetelt pártatlanság kritériumának, mivel kizárólag baloldali magyar EP-képviselőkkel egyeztetnek, a Fidesz–KDNP képviselő-csoportjából senkit nem kerestek az utóbbi egy évben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.