Deutsch Tamás: Gyurcsányné elképzelése életveszélyes és nyílt támadás Magyarország ellen

Életveszélyes az az elképzelés, amit makacs következetességgel hangoztat Gyurcsányné, a DK, valamint az általuk összeeszkábált ellenzéki együttműködés az önkormányzati kampányban – így reagált a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Deutsch Tamás arra, hogy a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Dobrev Klára azt kívánja elérni az Európai Parlamentben, hogy az önkormányzatok, oktatási intézmények, civil szervezetek, kutatóintézetek közvetlenül az Európai Uniónál pályázhassanak a fejlesztési támogatásokra. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint Magyarország, a magyar gazdaság, a magyar társadalom és a magyar önkormányzatok elleni nyílt támadásról van szó.

Forrás: Hír TV2019. 10. 03. 13:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Brüsszelben tartózkodó Deutsch Tamás kiemelte, a javaslat arra irányul, hogy a Magyarországnak járó uniós fejlesztési forrásokról ne Magyarországon, Budapesten, a megyékben a városokban, a szakmai és érdekképviseleti szervezetek bevonásával szülessenek döntések, hanem a magyar fejlesztési források maradjanak Brüsszelben, és a brüsszeli bürokrácia hozzon erről döntéseket.

Ez azért jelent katasztrófát Magyarország számára, mert a Brüsszelben elosztott források úgy működnek, hogy nem csak egy országból érkezhet pályázat, hanem az Európai Unió összes országából, ami nem kevesebbet jelent, hogy az ilyen pályázatok nagyjából annyi pénzt nyernek el, amekkora arányt az az ország népessége, GDP-je jelent az Európai Unióban.

Magyarország a lélekszámát, a gazdasági teljesítményét tekintve az unió 2 százalékát adja, tehát, ha a Magyarországnak járó fejlesztési forrásokat tőlünk elveszik, akkor ezeknek a pénzeknek a 98 százaléka nem Magyarországra jön. 98 százalékát ezeknek a pénzeknek Gyurcsányné, a DK, Karácsony Gergely – hiszen erről beszélt a finn miniszterelnöknek – el akarja venni tőlünk, a magyar önkormányzatoktól, egészségügyi intézményektől, a magyar gazdasági élet szereplőitől, ráadásul a Brüsszelben kiírt pályázatoknak már most is azok a politikai feltételei, hogy azok pályázhatnak sikeresen, akik vállalják az illegális migránsok befogadását és integrációját, tehát ezt a maradék 2 százalékot is azok az önkormányzatok kapják meg, akik illegális migránsokat befogadnak – fejtette ki Földi-Kovács Andreának Deutsch Tamás.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.