Diákok ezreit vonzzák idén is a vándortáborok

Magyar Nemzet
2019. 06. 20. 13:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén nyáron 421 turnusban több mint 11 ezer diák és tanár indul útnak 19 különböző erdei, vízi és kerékpáros-vándortábor-útvonalon. – A jól előkészített és megszervezett vándortáborokra hatalmas igény van, ami abból is látszik, hogy az összes gyalogos- és több kerékpáros-, vízi túraútvonal már az első napon betelt – fogalmazott Révész ­Máriusz tegnap a Pénzásási Erdei Turistaháznál, az erdei vándortáborok egyik táborhelyén. A kormánybiztos kiemelte: a cél az, hogy a 13–18 éves gyerekek a virtuális világ helyett valós élményhez jussanak, és megismertessék velük a természetjárás szépségeit.

Az erdei vándortáborokba jelentkezők száma egy év alatt csaknem a duplájára nőtt, így idén már mintegy 4000 résztvevő túrázik az erdőkben. A korábbi öt útvonalhoz – Bakony, Börzsöny, Mátra, Mecsek és Pilis – idén a Zemplén és a Vasi-hegyhát is társul.

A kerékpáros-vándortáborok is népszerűek, a tavalyi évhez képest csaknem megduplázódott a résztvevők száma: 116 turnus összesen 2634 résztvevővel indul, naponta átlagosan 38 kilométert tesznek meg. A résztvevők az Alföldön, Észak-Magyarország kerékpárosútjain, a Felső-Tisza-vidéken, a Körösök völgyé­ben, az Őrség–Vendvidék–Vasi‑hegyhát útvonalain, valamint újdonságként a Balaton-felvidéken és a Bükk–Aggteleki-hegységben tekerhetnek majd.

A vízi vándortáborok még a tavalyinál is több gyereket mozgatnak meg ezen a nyáron: eddig 167 túrát foglaltak le a csoportok, ezeken 4600 diák és 500 kísérő fog vízre szállni az Alsó-Dunán, a Mosoni-Dunán, a Szigetközben, a Felső-Tiszán, a Bodrogon és a Dunakanyarban, valamint a vadregényes Tisza-tónál.

A táborok szervezői minden tekintetben a fenntartható és környezettudatos szemlélet érvényesítésére törekednek, nagy hangsúlyt fektetnek a szelektív hulladékgyűjtésre, valamint a tudatos energia- és mobiltelefon-használatra is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.