Dódity Gabriella: Nehéz elhinni, hogy Gajda semmiről sem tudott

Gajda Péter (MSZP) látványosan próbál időt nyerni, és igyekszik elodázni a felelősségvállalást a Kispesten kirobbant szocialista botrány miatt.

2019. 10. 11. 6:18
null
Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Gajda Péter (MSZP) látványosan próbál időt nyerni, és igyekszik elodázni a felelősségvállalást a Kispesten kirobbant szocialista botrány miatt. Az általa vezetett kerület szocialista képviselőjét és bizalmasát, a korrupciós ügyleteikről beszélő Lackner Csabát még mindig nem hajlandó felismerni sem a képek, sem a hangja alapján a kiszivárgott felvételeken – jegyezte meg lapunk kérdésére Dódity Gab­riella (képünkön), a kormánypártok kispesti polgármesterjelöltje.

Hozzátette: Gajda legutóbb a Népszavának nyilatkozva is csak feltételesen szólította fel Lacknert, hogy – amennyiben bizonyíthatóan ő van a felvételeken és még ­kokaint is fogyasztott – adja vissza mandátumát és távozzon a közéletből.

– A felvételek szerint az önkormányzat vagyonkezelő társaságát vezető Kránitz Krisztián, valamint Somogyi Lászlóné XIX. kerületi ­MSZP-s képviselő férje, Somogyi László vállalkozó is központi szerepet játszott a közpénzek eltüntetésében, Gajda róluk eddig még csak szót sem ejtett. Pedig Lackner a felvételeken gyakorlatilag lediktálta a vallomását a kispesti baloldalról a nyomozó hatóságoknak – mutatott rá a politikus.

Dódity Gabriella emlékeztetett: a városrész látványosan lemaradt a többi kerülettől, pedig 2013-ban a kormány átvállalta Kispest 1,8 milliárd forintos adósságát, az elmúlt években pedig több milliárd forint támogatás is érkezett a kerületbe a fővárostól és a kormánytól.

– Mégis, a baloldali városvezetés újabb egymilliárd forintos hitelt tett a kerület nyakába, amely Lackner Csaba állítása szerint a Mr. Negyven Százaléknak nevezett Kránitzon ment keresztül – fogalmazott a kormánypárti jelölt.

Hangsúlyozta: az, hogy Lackner szerint aki az önkormányzati politikában nem keres évi százmillió forintot, az hülye, arra enged következtetni, hogy a kispesti baloldalnak nem mást jelent a városrész, mint jól kitervelt, sokszereplős üzletet, a kispestiek valós képviselete nélkül. Azt pedig elképzelhetetlennek tartja, hogy Gajda Péter minderről nem tudott.

A Fidesz–KDNP-s polgármesterjelölt kitért arra is, hogy a születése óta Kispesten él. Bár 1997 óta dolgozik az önkormányzati politikában, de a városrészt még soha nem látta olyan szemetesnek, rendezetlennek és gazdátlannak, mint amilyenné a szocialista vezetés 17 éve alatt vált.

– Kispest a „jó’vanazúgy” kerület lett, ahol egy nagytakarításra volna szükség, minden értelemben. Ki kell gazolni, össze kell söpörni, rendet kell tenni – szögezte le Dódity Gabriella.

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.