Eddig egy bejelentés van lakásmaffia-gyanús ügyletről Óbudán

Amennyiben a lakásmaffia vadászik Óbudán az idősekre, a nyomozók ki fogják deríteni, és az igazságszolgáltatás teljes súlyával lecsapnak a gátlástalan bűnözőkre. A rendőrség eddig egy esetről tud, ahol felmerülhet a városrészi pletykákban már tömegesnek mondott bűncselekmény.

2021. 07. 16. 13:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi munkatársai vizsgálják egy magánszemély beadványát, amiben egy olyan idős emberrel kötött eltartási szerződésről van szó, ami alapján a hirtelen elhalálozott szépkorú lakását megszerezte a szerződő fél. Értesülésünket megerősítették illetékes helyen. Hangsúlyozni kell,

nem nyomozásról van szó – egyelőre –, hanem a beadvány valóságtartalmát vizsgálják, hogy az abban leírtak valóban megtörténtek-e, és ha igen, kimerítenek-e valamilyen bűncselekményt.

 

Az elmúlt harminchat órában végigfutott a magyar sajtón az az óbudai keltezésű hír, miszerint a lakásmaffia hálózza be az egyedülálló, idős embereket, hogy eltartási szerződést kössenek velük. A lakásukért cserébe rendszeres fizetséget ígérnek, majd a koros ember hirtelen elhalálozik. A pletyka futótűzként terjedt előbb a Vörösvári úti lakótelepen, majd egész Óbudán, hogy mára már országos hírré nője ki magát.

Minderre csak ráerősített Tilly László lakásszövetkezeti elnök.

Tilly László lakásszövetkezeti elnök lavinát indított el, de arról beszél, kötelességük megvédeni a lakókat
Fotó: Ripost

Egy lépcsőházban már a helyi lakásszövetkezet által lepecsételt kiírás is megjelent, ami arra figyelmeztet, hogy legyenek óvatosak a lakók, ha eltartási szerződést akarnak kötni. A rendőrség vizsgálódik – írja a Ripost7.

„Figyelem! A környéken jól ismert személyek eltartási szerződés keretében pénzt ajánlanak idős lakóinknak, majd az érintett idős lakók 1-2 héten belül gyanús körülmények között elhaláloznak! Kérjük vigyázzanak, hogy kivel kötnek ilyen szerződést!”

– áll a lakásszövetkezet által kiragasztott papíron.

A helyi lakásszövetkezet a lakótömbökben kifüggesztett felhívással figyelmztet a lakásmaffiára
Fotó: Ripost

Az Óbudai 5. számú Lakásszövetkezet elnöke, Tilly László azt mondja, 360 tagjuk van, az igazgatóságnak pedig kötelessége megvédeni őket. „Valóban mi ragasztottunk ki figyelmeztetést a liftben, de mi nem gyanúsítottunk meg senkit, nem írtunk ki nevet sem, így aki magára veszi, annak vaj van a füle mögött” – mondja a Ripost7-nek az elnök.

„Az elmúlt öt évben több olyan eset is történt, amikor idős, egyedülálló személlyel eltartási szerződést kötöttek, majd ők a szerződéskötést követően hamarosan elhaláloztak. Nem mindig ugyanazok a személyek kötötték a szerződéseket, de egy csoporthoz tartoznak, úgy tudom.”

„Négy esetről tudok, ami ebben a házsorban történt” – mondja a férfi. A történtekről a lakók is pletykálnak. Mindenki arról beszél a környéken, hogy az egyik gyanús halálesetnél állítólag a szívgyógyszert adagolhatták túl, míg egy másik halálos áldozatnál az inzulint.

Mindezek ellenére a BRFK mindössze egy esetről kapott bejelentést, a hatóság pedig vizsgálja, történt-e bűncselekmény. Mindenesetre arra azért figyelmeztetnek, nem árt az óvatosság eltartási szerződés megkötésekor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.