Egészségügyi központ épül a fogvatartottaknak

2019. 05. 23. 12:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kivitelezési fázisba lépett a büntetés-végrehajtási szervezet legújabb fejlesztése: egészségügyi központ épül Berettyó­újfaluban – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. A több mint nyolcezer négyzetméteres intézmény alapkövét tegnap tették le, a komplexum közel kétszáz fogvatartott egészségügyi ellátását teszi majd lehetővé.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI tudósítása szerint a biztonságot nevezte a legfontosabb közösségi értéknek, és azt hangsúlyozta, hogy Magyarország biztonságos ország. – A büntetés-végrehajtás új egészségügyi központját úgy hozzák létre, hogy azzal az elítéltek mellett a törvénytisztelő emberek is jól járnak – utalt az államtitkár arra, hogy a beruházás részeként a helyi városi kórház is új lehetőségekhez jut.

Tegnap tették le a berettyóújfalui intézmény alapkövét
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A tervek szerint a komplexumnak több önálló szakrendelője lesz – például sebészeti, tüdőgyógyászati, urológiai vagy szülészeti-nőgyógyászati –, amelyek alkalmasak lesznek arra, hogy a fogvatartottak gyógyítását büntetés-végrehajtási viszonyok között biztosítsák. Az egyéb – előre tervezhető – speciális eszközöket és műszereket igénylő beavatkozásokat pedig a Gróf Tisza István Kórházzal együttműködve végzik majd el.

Az intézmény épületeinek külső és belső kialakításában olyan fogvatartottak vesznek részt, akik a munkálatok elvégzéséhez szükséges szakképesítést és gyakorlati tapasztalatokat a hazai börtönökben szerezték meg. A kivitelezés egy részében, valamint az intézmény felszerelésében – mint az ajtók, rácsok, szekrények, ágyak gyártása – a büntetés-végrehajtási szervezet gazdasági társaságainál dolgozó, illetve a területre áthelyezett fogvatartottak segítenek.

A beruházással – amely várhatóan 2020 végén fejeződik be – Berettyóújfaluban mintegy kétszáz új munkahely jön létre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.