Egy fegyelmi lezárult a momentumos polgármester ellen

Lehet, hogy soha nem tudható meg, mit állapított meg a Balogh Csaba elleni fegyelmi vizsgálat Gödön.

2020. 09. 07. 16:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keddi rendkívüli és zárt testületi ülésen ismerteti a fegyelmi bizottság elnöke Göd város momentumos polgármestere, Balogh Csaba ellen indított első fegyelmi eljárás eredményét – tudta meg a Magyar Nemzet.

Balogh Csaba (Momentum) polgármester, Göd Fotó: Balogh Csaba Facebook-oldala

Július 17-én az akkor még LMP-s és DK-s alpolgármester zárt ülésen tárgyalta volna Balogh fegyelmijét, a polgármester azonban ragaszkodott a nyílt üléshez, és ahhoz is, hogy Fülöp Zoltán alpolgármester ismertesse az előterjesztést. Az előterjesztés szerint

  • Balogh Csaba hat, elfogadott napirendi pontot nem tárgyalt meg egy márciusi testületi ülésen;

  • a veszélyhelyzet ideje alatt indoklás nélkül felmentette a Gödi Nonprofit Szolgáltató Kft. vezetőjét;

  • a veszélyhelyzet alatt kizárta az alpolgármestereket a vezetői értekezletekről, holott ha Balogh Csaba akadályoztatva lett volna munkája ellátásában, intézkedése megnehezítette volna a helyettesítését;

  • anélkül nyújtott be a Gödtől kormány által a megyei közgyűlésekhez rendelt területek kapcsán alkotmányjogi panaszt, hogy a képviselő-testületet értesítette volna. (Fülöp Zoltán szerint elvi szinten nincs vita arról köztük, hogy alkotmányjogi panasznak helye van, de annak tartalmáról a testületnek kellett volna dönteni);

    alapos a gyanú, hogy Balogh a beszerzési szabályzattal ellentétesen kötött szerződéseket és teljesített kifizetéseket.

    A fegyelmit háromtagú bizottság vizsgálta az ex-DK-s Szilágyi László képviselő vezetésével. A fegyelmi megállapításairól dönthet úgy a testület, hogy minősíti, azaz titkosítja a megállapítások részleteit, ám általánosságban kötelesek lesznek ismertetni a fegyelmi eredményét.

    Ismert: a gödi önkormányzatban azután szabadultak el az indulatok és tört ki az ellenzéki belháború, hogy Balogh Csabát emberileg és szakmailag alkalmatlannak minősítette a később Gödi Összefogás néven új frakciót alakító négy ellenzéki képviselő, köztük a két alpolgármester. Az önkormányzati választásokon még vállt vállnak vetve küzdő ellenzéki egyesülés tagjai és a momentumos Balogh Csaba polgármester között háború robbant ki, ami országos ellenzéki botránnyá fejlődött. Két fegyelmi eljárást is indított a képviselő-testület a városvezető ellen, amelynek az lett az eredménye, hogy Baloghot felfüggesztették a munkavégzés alól. (A bíróság a felfüggesztéseket időközben eltörölte.) Az első fegyelmi fejeződött be most és számol be annak megállapításairól kedden a fegyelmi bizottság elnöke.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.