Egykori jobbikosok Toroczkaiék jelöltlistáján

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke újra indul Ásotthalom polgármesteri címéért. Emellett a pártban politizáló valamennyi polgármester is újrázna az őszi önkormányzati választáson.

2019. 07. 17. 6:12
null
A Mi Hazánk elnöke újra polgármester lenne Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mai elnökségi ülésén dönt a Mi Hazánk Mozgalom arról, ki lesz a párt kampányfőnöke az önkormányzati választáson, valamint az is kiderülhet, állítanak-e végül főpolgármester-jelöltet. Információink szerint további polgármesterjelöltekről is döntés születhet a mai ülésen.

A Mi Hazánk elnöke újra polgármester lenne
Fotó: Kurucz Árpád

Az már biztos, hogy Toroczkai László, a párt elnöke újra indul Ásotthalom polgármesteri címéért. A Magyar Nemzetnek Toroczkai azt is elmondta, vele együtt feltehetően minden, jelenleg a pártban politizáló polgármester is megméreti magát az őszi önkormányzati választáson. Ismert, a Jobbik egy évvel ezelőtti szakadásakor kilenc település vezetője lépett ki a Sneider Tamás vezette pártból és csatlakozott a Mi Hazánk Mozgalomhoz. Ferenczi Gábor, Devecser polgármestere nemrégiben ott hagyta Toroczkaiékat, így jelenleg nyolc olyan település van, melyet a Mi Hazánk tagjai vezetnek. Úgy tudjuk, Cserháthaláp, Kup, Kereki, Nagytőke, Recsk, Tuzsér, valamint Végegyháza polgármesterei újráznak ősszel.

Rajtuk kívül a Mi Hazánknak több mint 130 olyan önkormányzati mandátuma van, amelyet korábban jobbikos listán szereztek. Ráadásul tavaly szeptemberben a Fejér Megyei Közgyűlés korábbi Jobbik-frakciójának mind a négy tagja kilépett az egykori radikális pártból, és megalapították a Mi Hazánk Mozgalom Fejér megyei közgyűlési képviselőcsoportját. Mindez azt mutatja, hogy a pártban van elegendő esélyes jelölt az őszi választáson való indulásra.

A Mi Hazánk egyébként a napokban mutatta be első fővárosi jelöltjét, Kenéz Ágnes a XI. kerületben indul. Novák Előd, a párt alelnöke úgy fogalmazott: országszerte folytatnak tárgyalásokat azért, hogy minél több helyen tudjanak a baloldali pártokkal szemben valós ellenzéki alternatívát nyújtani a választóknak, a Magyar Igazság és Élet Pártjával, valamint a Független Kisgazdapárttal közösen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.