Elérte célját a Befogadlak program

Magyar Nemzet
2019. 05. 20. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap egész napos programmal zárult a Várkert Bazárban a Befogadlak nevelőszülői program országjárása. A nevelőszülőséget megismertetni és népszerűsíteni kívánó rendezvénysorozat az ország minden megyéjében megjelent, és összesen 20 állomáson hozzávetőleg 10 ezer embert mozgatott meg.

Örömteli, hogy a rendezvénysorozat hatására mintegy ezer érdeklődő jelentkezett, hogy a nevelőszülőség esetleges vállalásához információ­kat szerezzen.

A vasárnapi rendezvényen Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a Magyar Nemzetnek elmondta: – Az volt a célja a programnak, hogy minél több gyereknek megadjuk a lehetőséget, akik nem a saját természetes családjukban nőhetnek fel, hogy mégiscsak családban nevelkedjenek. Ezért minden egyes nevelőszülőnek jelentkező hozzájárul a sikerhez – fogalmazott az államtitkár.

A politikus hozzátette: – Azt tapasztaltuk, hogy komoly társadalmi érdeklődés van a program iránt, mivel művészek, közszereplők, gazdasági társaságok álltak mellénk. Segíteni a rászoruló gyermekeknek az egész közösségünk ügye, s abból is látszik, hogy ez ma nem csak egy kormányzati rendezvény, hogy ilyen sokan itt vagyunk – emelte ki Fülöp Attila.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.