Éles üzengetés Brüsszel és Magyarország között

Závecz Tibor, Gajdics Ottó, Szakonyi Péter és Mráz Ágoston Sámuel vitatkoztak a brüsszeli-magyar üzengetésekről és az egyre gyakoribbá váló terrorcselekményekről a Hír TV Csörte című műsorában.

Forrás: Hír TV2019. 04. 25. 15:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jean-Claude Juncker mondta a minap azt, hogy Orbán Viktor álhírekkel próbálja befolyásolni a közelgő EP-választást, persze a magyar válasz sem váratott sokáig magára.

Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője szerint Deutsch Tamás a keddi Magyarország élőben című műsorban elég karakteresen véleményt nyilvánított az európai vezetésről, melynek Deutsch Tamás is tagja, az ügyvezető ezért úgy véli ez egy bizonyítvány volt saját magukról. Azt mondta, ő úgy látja a magyar kampányok inkább politikai ellenfelek között zajlanak, Európai kontextusban, pedig néppárti vitát lát.

Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad föld főszerkesztője szerint csak egy üres blabla, amivé az európai közbeszéd vált. Azt mondta értelmes, valamiről szóló vita olyanok között tud folyni, akik gondolnak valamit a világról és picit mást gondolnak, mint a másik, ezért ezeket a véleményeket ütközeteik.

Szakonyi Péter a napi.hu főmunkatársa azt mondta meg kell különböztetni az állhírt és a politikai vitát. Az álhír és a politikai vita ugyanis nem ugyanazt jelenti! Ha bármilyen politikai kinyilakoztatásra valaki azt mondja fakenews, magyarul állhír, akkor az félrevezeti a nézőket, olvasókat. Azt mondta a politikai vitának itt az ideje, hiszen egy választási kampányban a politikusok dolga a vita és annak bemutatása, mit csinálnának jobban a másik félnél.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont csoport ügyvezetője azt mondta az Európai Bizottság vezetése állhír alatt a migrációs válságot értik. Szerinte a bizottság azt állítja, az aki arról beszél, hogy migrációs válság van Európában, vagy a világban, az állhíreket terjeszt.

Szinte mindennaposak lettek a több száz halottal járó terrorcselekmények a világban. A sajnálatos események pedig kiélezték a keresztényüldözéssel kapcsolatos diskurzust, merthogy egyre csak azt mondják, az iszlám térhódítása zajlik, amelynek ez az ára. Mások pedig úgy vélik nem szabad ennyire leegyszerűsíteni a kérdéskört.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.