Elfogták a Népfürdő utcai gyilkosság feltételezett elkövetőjét

Január 14-én a mentők értesítették a rendőrséget, hogy a Népfürdő utca egyik irodaházának közelében találtak egy női holttestet. Mint kiderült a nőt olyan súlyosan bántalmazták, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Forrás: MTI2020. 02. 14. 17:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogták azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte azt a nőt, akinek holttestét január közepén találták meg a főváros XIII. kerületében lévő Népfürdő utcában – közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

A közleményben felidézték, január 14-én a mentők értesítették a rendőrséget, hogy a Népfürdő utca egyik irodaházának közelében találtak egy női holttestet. Mint kiderült a nőt olyan súlyosan bántalmazták, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) halált okozó testi sértés bűntett miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, amely során kiderült, a nő bántalmazója a 39 éves D. Lajos volt, akit a járőrök február 12-én a IV. kerületben, az Óceánárok utca erdős területén elfogtak.

A nyomozás során feltárták, hogy D. Lajos megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2019. szeptember 8-án a XIV. kerület Róbert Károly körúti felüljáró alatt több alkalommal megszúrt egy ott alvó férfit, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A BRFK munkatársai a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett, és halált okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és javasolják letartóztatásának indítványozását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.