Elfogták a rendőröket fenyegető nyírségieket

Az egyik férfi meg akart ütni egy intézkedő rendőrt, ám a kísérlet sikertelen volt, a bíróság pedig másfél évre börtönbe küldte az elkövetőt. Egy másik gyanúsított saját bevallása szerint rendőröket akart ölni, a férfit letartóztatták, az Igazságügyi Elmeorvosi Megfigyelő Intézetben pedig hétfőn kezdik elmeorvosi vizsgálatát.

Végh Attila
Forrás: ugyeszseg.hu2020. 08. 02. 11:30
null
A hatóság a Pofátlan(TAN)ítási akcióval tükröt tart elénk Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bíróság előtt felel tettéért az a férfi, aki egy intézkedő rendőrre támadt a Nyírségben. A hatóság csendháborítás miatt vonult ki egy családi házhoz egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kistelepülésen, ahol egy 25-30 fős társaság hangoskodva tartott Anna-napi családi ünnepséget. A rendőrség fellépésekor a társaság szétszéledt, az ünneplők egy része azonban megjelent a bejelentést tevő személy ingatlanjánál, hogy elégtételt vegyenek. A hatóság hamarosan ide is megérkezett, ahol az egyik ittas férfi előbb akadályozni próbálta a rendőri intézkedést, majd meg akarta ütni a járőrök parancsnokát. A kísérlet sikertelen volt, társaival együtt elfogták és előállították a támadót. Július utolsó napján a Nyírbátori Városi Bíróság egy év hat hónap szabadságvesztéssel büntette a rendőrökre támadó férfit.

Egy másik, szintén nyírségi férfit azért tartóztattak le július 31-én, mert többször is azzal fenyegetőzött, hogy rendőrök életére tör. A 43 éves elkövető több hivatalos beadványában is közölte szándékát, a nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat eredményes felderítése és feljelentése alapján indult. A férfit először 2020 januárjában fogták el, a beismerő vallomás után azonban szabadlábra került, mert nem volt arra vonatkozó adat, hogy a fenyegetését valóra akarná váltani. Hat hónappal később a hatóság ismét kihallgatta az elkövetőt egy garázdaság kapcsán, amikor ismételten rendőrök megölésével fenyegetett. A nyomozó ügyészek a Terrorelhárítási Központ szakembereivel együtt július 29-én ismételten elfogták a férfit, akit terrorcselekmény előkészületének bűntettével is meggyanúsítottak és őrizetbe vettek. A nyomozási bíró augusztus 1-jén hozott döntést a letartóztatásról, a gyanúsított harminc napra börtönbe került, augusztus 3-ától pedig az Igazságügyi Elmeorvosi Megfigyelő Intézetben megkezdik elmeorvosi vizsgálatát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.