Elindult a Kútvölgyi Úti Kórház homlokzatának a felújítása

Mintegy tizenegymilliárd forintból megújul a Kútvölgyi Úti Kórház homlokzata – jelentette be Fürjes Balázs, a kormánypárt XII. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje. Fürjes azt is elmondta: ezzel egy időben folytatódik a centrumkórházként működő János-kórház fejlesztése is.

2021. 06. 01. 11:17
null
Az államtitkár szerint Karácsony Gergelynek támogatnia kellene a Dél-budai Centrumkórház tervét Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A II. és a XII. kerület szégyene a Kútvölgyi Kórház, ezért kell felgyorsítani a munkát – mondta el videós bejelentkezésében Fürjes Balázs államtitkár, aki a XII. kerületben indul a jövő évi országgyűlési választáson a kormánypártok színeben. Fürjes elmondta:

tizenegymilliárd forint kormányzati forrásból újul meg a kórház homlokzata.

Hozzátette: vállalhatatlan állapotba került a nyolcvanéves épület. A most induló munkálatok során megerősítik a szerkezetét, új nyílászárókat és klímát építenek be, majd végül egy új homlokzat készül.

Négy-öt évvel ezelőtt tönkrement a Kútvölgyi torony szigetelése, azt is pótolják a felújítás során.

A János-kórház csaknem egymillió járóbeteget lát el, ezért a Kútvölgyi Úti Kórházzal párhuzamosan fejlesztik a budai centrumkórházat is az Egészséges Budapest kormányzati program forrásaiból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.