Elképesztő mélypont: könyörtelenül szembejött a valóság

Tényleg ezt akartuk?

2020. 05. 17. 8:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhévizy Félix hírlapíró egy kimondottan béketűrő, angyali türelmű ember, de ezen a héten olyan dologgal találkozott, ami még őt is kihozta a sodrából. Történt ugyanis, hogy az Európai Unióban – immár sokadszorra – Magyarország került terítékre. A felelősségre vonásokat már a hírlapíró is megszokta, hiszen szinte mindennaposak, menetrendszerűek ezek a Brüsszelből érkező számonkérések, irgum-burgumok.

De a mostani „vita” a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében hozott magyar törvényről, egészen elképesztő mélypont az EP történetében. Hiszen ilyen még nem fordult elő, hogy lehetőséget sem biztosítottak a magyar félnek a megszólalásra.

Na, ezen akadt ki Felhévizy.

Mert ő egy régi vágású tollforgató, aki még az örökbecsű senecai gondolat, az audiatur et altera pars (hallgattassék meg a másik fél is) szellemében élte és éli az életét.

– Ehhez a hőn áhított „Nyugathoz” szerettünk volna mindenáron csatlakozni, feladva a nemzeti szuverenitásunk, nemzeti identitásunk egy jókora részét? Tényleg ezt akartuk? – gondolta csalódottan a hírlapíró.

Majd, miután kellően kimérgelődte magát, rájött, hogy valami hazaira vágyik. Kibontott egy palack bort, töltött magának, majd leült kedvenc foteljébe, és belekortyolt egy szép, zamatos villányi vörösbe.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.