Elkezdődik a budapesti biotechnológiai tudáspark kialakítása

Egészségipari-biotechnológiai tudáspark jön létre a főváros VIII. kerületében, az új központ a piaci igényeknek megfelelő, a betegellátásban gyorsan hasznosítható kutatásokat, és az egészségipari igényekhez illeszkedő szolgáltatásokat végez majd.

Forrás: MTI2019. 04. 29. 19:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Semmelweis Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, valamint Józsefváros egy hónappal ezelőtt írt alá szándéknyilatkozatot a tudáspark létrehozásáról – idézte fel Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora a koncepciót bemutató hétfői budapesti szakmai fórumon.

Kifejtette: ma az egészségipar, azaz a gyógyszeripar, a biotechnológia, orvostechnika az egyik leggyorsabban fejlődő kutatási terület a világon. A változások megkövetelik az egyetemek vezetőitől, hogy intézményeiket közelítsék az iparhoz, a piacgazdaság igényeihez, és egyre szélesebb körű ipari együttműködéseket alakítsanak ki – hangsúlyozta a rektor.

A tervek szerint az idén elkészül a megvalósíthatósági tanulmány, jövőre elindulhat az építkezés első üteme, 2021-ben a második ütem, és várhatóan 2022-ben teljes üzemben működik majd a tudáspark – mondta el a koncepciót ismertető Ferdinandy Péter, az SE tudományos és innovációs rektorhelyettese.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.