Elstartolt a Fidesz országos aláírásgyűjtő kampánya

A Fidesz–KDNP országosan húszezer aktivistával gyűjti az aláírásokat az uniós választásra, melynek tétje, hogy olyan többség lesz-e az Európai Parlamentben, amely képes megállítani a bevándorlást. Erősebb választási szerepléssel a pártszövetség hatékonyabban tudja befolyásolni a brüsszeli folyamatokat.

2019. 04. 08. 6:05
ORBÁN Viktor; HIDVÉGHI Balázs; ZSIGMOND Barna Pál
Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója az újpesti piacnál felállított standnál. Húszezer aktivistát mozgósítottak Fotó: MTI/ Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Fidesz–KDNP megkezdte az európai parlamenti (EP-) választásokhoz kapcsolódó országos aláírásgyűjtő akcióját. A nagyobbik kormánypárt arra kéri a magyar embereket, hogy aláírásukkal támogassák Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programját a bevándorlás megállítására – közölte szombaton Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Az EP-kampányt húszezer aktivista is segíti
Fotó: Teknős Miklós

Emlékezetes, a miniszterelnök a pénteki, EP-kampányt megnyitó eseményen ismertette a Fidesz európai programját. Orbán Viktor szerint a migráció kezelését el kell venni Brüsszeltől, azt vissza kell adni a tagállami kormányoknak; egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére; senkit ne engedjenek be Európába érvényes dokumentumok nélkül; szüntessék meg a migránskártyát és a migránsvízumot; Brüsszel ne adjon több pénzt a bevándorlást segítő Soros-szervezeteknek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit; Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát. A program részeként a kormányfő kívánatosnak nevezte, hogy az uniós intézmények élén bevándorlást ellenző vezetők álljanak.

Hidvéghi Balázs szombaton arról tájékoztatott: országszerte húszezer aktivistával kezdték meg az aláírásgyűjtést, és céljuk, hogy minél több emberrel beszéljenek közvetlenül is Európáról, Magyarországról és az európai parlamenti választás tétjéről. A kommunikációs igazgató mindenkit arra kért, hogy vegyenek részt a választáson, és aláírásukkal támogassák a miniszterelnök által pénteken bejelentett hétpontos programot.

– Európa számára a bevándorlás a legfontosabb kérdés, ennek kezelését pedig a nemzetállamokra kell bízni, mivel a brüsszeli vezetés nem hajlandó fellépni a folyamat ellen – fogalmazott Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A politikus a Századvég Alapítvány nemzetközi felmérésére is hivatkozva azt hangsúlyozta, hogy az illegális bevándorlás elleni uniós fellépéssel az európaiak többsége elégedetlen.

Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója az újpesti piacnál felállított standnál. Húszezer aktivistát mozgósítottak
Fotó: MTI/ Soós Lajos

Rogán Antal kritizálta az Európai Bizottság teljesítményét is. Mint mondta, Jean-Claude Juncker és Frans Timmermans irányítása alatt Nagy-Britannia elhagyta az uniót, eközben beáramlott több mint kétmillió bevándorló. –

A migránsok sikertelen integrációja pedig biztonsági válsághoz vezetett, s ha a bevándorláspártiak többséget szereznek a következő uniós parlamentben, akkor a veszély állandósulhat. Abban az esetben, ha a Fidesz megkapja a többség támogatását és a párt jelöltjei erős felhatalmazással juthatnak az EP-be, úgy hatékonyan befolyásolhatják az európai döntéseket – jelentette ki a miniszter.

A kormánypártok a miniszterelnököt támogató szignók mellett az ajánlásokat is gyűjtik. Az európai parlamenti választáson való részvétel feltétele ugyanis húszezer támogató aláírás összegyűjtése. Erre a pártoknak április 23-ig van ideje, ekkor kell leadni ugyanis az aláírásgyűjtő íveket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.