Elutasíthatják a fekete sereg vezérének perújítási kérelmét

Se vége, se hossza nincsen Magyar Róbert bűnlajstromának. Az alvilágban annak idején hírhedett fekete sereg vezérét többek között emberöléssel, emberölés előkészületével, illetve kísérletével is megvádolták. A közvélemény 2012-ben jogosnak ítélte a rá jogerősen kiszabott tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést. Ami, úgy tűnik, változatlan marad.

2019. 03. 07. 7:20
Magyar Róbert
Az alvilág egyik legismertebb alakját 2012-ben ítélték tényleges életfogytiglanra Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség megvizsgálta a Magyar Róbert ügyé­ben Szikinger István ügyvéd által benyújtott perújítási indítványt, és annak elutasítását javasolta az illetékes Debreceni Ítélőtáblának, tudta meg a Magyar Nemzet Csiha Gábortól, a főügyészség szóvivőjétől.

Az ügyvéd a beadványában egy kivétellel olyan tanúkat nevezett meg, akik az ügyben korábban tanúként vagy vádlottként már nyilatkoztak a bíróság előtt, és a főügyészség álláspontja szerint nem várható tőlük új, perdöntő információ. A tanúként szintén kihallgatni javasolt, a fegyházban is szolgálatot teljesítő papot pedig köti a gyónási titok.

Az alvilág egyik legismertebb alakját 2012-ben ítélték tényleges életfogytiglanra
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Magyar Róbertet a Debreceni Ítélőtábla 2012 márciusában távollétében ítélte jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre. Az ezer tagot számláló, fekete sereg elnevezésű bűnszervezet vezetőjét 2006-ban fogták el, ám 2010-ben megszökött, majd két év múlva, már a jogerős ítélet hatálya alatt állva Spanyolországban bukott le, onnan hozták haza.

Magyart és társait többek között emberöléssel (a konkurens, Ragyás Tóni néven ismert vállalkozót gyilkolták meg), emberölés előkészületével, illetve kísérletével, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel, zsarolással, csalással, bűnpártolással, rongálással, magánlaksértéssel vádolták meg. Távollétében első fokon életfogytiglani szabadságvesztést kapott, azzal, hogy legkorábban 40 év múlva szabadulhat. Ezt súlyosította az ítélőtábla.

A hazahozatala után a büntetőeljárásról szóló törvény értelmében kötelező jelleggel lefolytatott perújítási eljárást elbukta Magyar. Az eljáró bíró az indoklásában hangsúlyozta: a perújítási eljárást nem új bizonyíték felmerülése miatt rendelték el az ügyben, hanem azért, mert az elítélttel szemben kiszabott jogerős döntést a távollétében hozták meg.

Magyar Róbert a korábbi eljárásban élhetett a védekezés jogával, majd miután kivonta magát az eljárásból, a védője útján is biztosított volt a védelme.

Magyar Róbert akkor arról is beszélt, hogy amikor az ő ügyében előzetesből házi őrizetbe került, hónapokon keresztül feljárt hozzá az azóta két gyilkosság miatt is jogerősen elítélt Portik Tamás, és arról faggatta: ki tudná-e segíteni az Magyar Szocialista Pártot Orbán Viktorról, illetve a Fideszről szóló információkkal, mert akkor megszűnhetne a házi őrizete, de ennek nem tudott és nem is akart eleget tenni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.