Eredményes az illegális árusok elleni akció a megyeszékhelyen

A kecskeméti önkormányzat kemény lépéseket tett a város parkjaiban a rongálók, zaklatók elakarítására.

Magyar Nemzet
Forrás: keol.hu2020. 08. 01. 13:43
A váárosi térfigelő kamerák képén látták meg az engedély nélküli árusokat
Forrás: keol.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kecskeméti Városrendészet július 31-én ismét azt tapasztalta, hogy a város központjának legszebb ligetes, árnyékos részén a járókelőket leszólítással zaklató illegális árusok lepték el. A térfigyelő kamerák képeit figyelő közterület-felügyelő, észlelve a jogsértést, a helyszínre irányította a rendészeket, akik a tetten ért szabálysértőket elkísérték a kecskeméti rendőrkapitányságra.

A szabálysértési hatóság az eljárást azonnali hatállyal megindítva a büntetés kiszabása mellett rendelkezett az engedély nélkül árusító, a köznyugalmat megzavaró házalóknál lévő áruk elkobzásáról is.

Német Zsolt, a Kecskeméti Városrendészet intézményvezetője elmondta: második hete tart a polgárokat leszólító árusok kiszorítására elrendelt akció, a jogsértők a jövőben is számolhatnak az áru elkobzására. A kecskeméti parkok, közterületek tisztaságát megőrző ellenőrzésekben hatékonyan működik a város térfigyelő kamerarendszere.

Július 31-én este Kecskemét belvárosában, a Malom Center melletti sétányon a járdát és a padot festékszóróval megrongáló fiatalok csoportjának tevékenységét is rögzítették a felvételek. A fiatalok a padok mellett még 28 térkövet is elcsúfítottak. Mivel az elkövetők mozgása és kiléte a kamerafelvételek alapján jól beazonosítható volt, a rendőrséggel közösen elfogták a rongálókat, ellenük szabálysértési eljárást kezdeményezett a Kecskeméti Városrendészet. A bírság mellett a helyreállítás költségét is meg kell fizetniük.

Már látszik az intézkedéssorozat hatása, a város parkjaiban nyugodt, rendezett, tiszta körülmények között kereshetnek árnyékot a kánikulában a kecskemétiek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.