Erodálódni kezdtek a megszokott társadalmi-politikai értékek

Már évek óta úgy érezzük Európában és Magyarországon, hogy azok a trendek, azok a normalitások, amelyek a politikában, a társadalomban megszoktunk, amelyek számunkra meghatározók voltak szabályaival, törvényeivel szép lassan erodálódnak. Ezt a fajta változást, olyan a háttérben megbúvó politikai, gazdasági erők irányítják, amelyek egyebek Felhasználnak különböző szervezeteket, mozgalmakat, mint jelen esetben az Amerikai Egyesült Államokban az Antifa mozgalmat – mondta Földi László biztonságpolitikai szakértő a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Forrás: hirado.hu2020. 06. 14. 18:07
Black Lives Matter protest in Porto, Portugal
epa08469930 Protesters hold a banner reading in Portuguese: 'Antifa Nucleus of Porto; Make the Rich Pay' during an anti-racism demonstration in Porto, northern Portugal, 06 June 2020. The march was held to condemn the killing of George Floyd, a 46-year-old African-American man who died on 25 May after being detained by police officers in Minneapolis (Minnesota), USA, and to express solidarity with the Black Lives Matter-led protests currently taking place throughout the US. Video footage recorded by bystanders appeared to show police officer Derek Chauvin forcefully kneeling on Floyd's neck for several minutes while the latter pleaded that he couldn't breathe and three other officers passively looked on. Outrage over this new alleged killing of an unarmed black man at the hands of US police has spread across the country and abroad, giving rise to many spontaneous protests around the globe and some riots in major American cities. EPA/FERNANDO VELUDO Fotó: FERNANDO VELUDO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ha a közeljövőnket firtatjuk, akkor csak annyi a dolgunk, hogy tekintetünket Amerika felé fordítjuk. Ami ma ott történik az Antifa irányítása alatt, az vár Európára és Magyarországra is” – mondta a minap Földi László biztonságpolitikai szakértő a Magyar Nemzetnek.

A Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában pedig kifejtette, hogy egy normális világban, ahol nincsenek speciális érdekek a többségi, nemzeti érdekek felett, ott ilyen és ehhez hasonló eseményeknek nem szabadna megtörténniük. Hozzátette, már évek óta úgy érezzük Európában és ezen belül Magyarországon is, hogy azokat a trendeket, azokat a normalitásokat, amelyeket a politikában, a társadalomban megszoktunk, amelyek számunkra meghatározók voltak, szép lassan erodálódnak. „Ezt a fajta változást olyan, a háttérben megbúvó politikai, gazdasági erők irányítják, amelyek többek között felhasználnak különböző szervezeteket, mozgalmakat, mint most jelen esetben az Amerikai Egyesült Államokban az Antifa mozgalmat” – hangsúlyozta. Kitért arra is, hogy az évtizedek alatt kiépített hálózati rendszer tagjai valamennyi érdek- és viszonyrendszer, törvény és nemzeti érdek fölé helyezik magukat.

A lényeg az, hogy káosz legyen

Hozzátette: a háttérben megbújó erők ezt a hálózatot úgy alakították ki, hogy rögtön aktivizálható legyen egy olyan helyzetben, amikor káoszt akarnak teremteni, az embereket bizonytalanságba akarják taszítani, hogy elérjék céljaikat. Erre azért van szükség, hogy a tömegek egy idő után rájöjjenek arra, hogy itt az ideje, hogy valaki végre rendet tegyen, mert így lehet nem normálisan élni. Elmondta, a káoszelmélet egyik stratégiai pontja az, hogy a kirobbantókat nem érdekli, hogy az elindított folyamatok meddig fajulnak. A lényeg az, hogy káosz legyen.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.