Érpatakon átadták a Magyar Falu Programban elsőként felújított szabolcsi bekötőutat

Érpatakon adták át a Magyar Falu Programban elsőként felújított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bekötő utat szombaton.

Forrás: MTI2019. 12. 14. 18:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára átadó beszédében kifejtette, a közúthálózat megfelelő állapota alapvetően befolyásolja az ország, a térségek és az adott települések gazdasági fejlődését, a helyiek életminőségét.

A magyar kormány nagy erőfeszítéseket tett a több évtizedes lemaradás felszámolása érdekében, ezért is indították be a Magyar Falu Programot, amelynek keretében az Újfehértó-Nagykálló útvonalról Érpatakra vezető bekötőutat újították fel 5,5 kilométer hosszon, mintegy 493 millió forintért – hangsúlyozta Mosóczi László.

Elmondta, az évtized végéig mintegy 6 ezer kilométer útszakasz rendbetétele készül el, összesen 755 milliárd forintból. Az idén több mint 220 kilométernyi útszakasz újult meg 26 milliárd forintból – fűzte hozzá.

Simon Miklós (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, három évtizedet vártak az érpataki bekötőút rendbetételére, amely XXI. századi technológiának megfelelően készült el. Azon túl, hogy a biztonságos közlekedést segíti elő a most átadott út, a helyiek munkába járása is könnyebb lesz – mondta.

Szabolcs második felújított bekötő útját adták át Ömbölyben a Magyar Falu Programban

A megye második felújított bekötő útját adták át a szabolcs-szatmár-beregi Ömbölyben szombat délután. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikai államtitkára az átadó ünnepségen kifejtette, a kormány gondoskodik az ötezer lélekszám alatti településekről is, ennek ékes bizonyítéka a Magyar Falu Program keretében megvalósuló bekötőutak rendbetétele. A most átadott felújított útszakasz 5,1 kilométer hosszú, mintegy 483 millió forintba került – tette hozzá.

Simon Miklós (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő szerint 40 évet vártak erre az átadóra, ám a belterületi út felújítása korábban mindig elmaradt. Magyar és uniós forrásból a jövőben 400 milliárd forint áll rendelkezésre, amiből majd a belterületi utak rendbetétele is megvalósul – tette hozzá.

Seszták Oszkár megyei közgyűlési elnök közölte, a felújított útszakasznak is köszönhetően megszűnik Ömböly zsáktelepülési jellege, és a ma még heti egy alkalommal megnyitott magyar-román határ rendszeres átjárási lehetőséget biztosít a két ország e vidéken lakóinak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.