Európa élvonalában a magyar bíróságok

2018-ban a nyolcezer igazságügyi alkalmazott és háromezer bíró az alaptörvényben meghatározottak szerint, annak szellemében végezte a munkáját – mondta az OBH elnökhelyettese.

2019. 11. 13. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A magyar bírósági szervezet Európa élvonalában van, szemben a bírói illetményekkel; reménykedünk, hogy ez utóbbiban rövidesen változás lesz – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökhelyettese a parlament igazságügyi bizottsága előtt.

Répássy Árpád (képünkön) a szervezet 2018. évi tevékenységéről tartott beszámolójában kitért arra: 11 ezer kollégája kérését tolmácsolja, amikor felveti az illetménykérdést, és abban reménykedik, hogy a jelenleginél jobban elismeri a jogalkotó azt a nagyszerű munkát, amit az ügyfelek érdekében a bírók és igazságügyi alkalmazottak végeznek.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Répássy Árpád a bizottság előtt hangsúlyozta, 2018-ban a nyolcezer igazságügyi alkalmazott és háromezer bíró az alaptörvényben meghatározottak szerint, annak szellemében végezte a munkáját. – A bíróságok kimagasló ügyforgalmi mutatókkal rendelkeztek, a magyar bírósági rendszer rendkívül rangos helyet foglal el az európai igazságügyi eredménytáblán; a 21. századi digitális innovációkkal Európa élvonalában vagyunk, és a bírósági szervezet nagy figyelmet fordít a a családbarát intézkedésekre is – sorolta.

Beszédében kiemelte: tavaly az ügyhátralék 75 ezerrel csökkent, vagyis egy év alatt a hátralék közel egynegyedét sikerült tavaly ledolgozni a bírságokon, amivel szintén az unió legjobbjai között van a magyar bírósági rendszer. Az igazságügyi bizottság előtt az OBH elnöke, a nemrég alkotmánybíróvá választott Handó Tünde akadályoztatása miatt nem tudott megjelenni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.