Ezután biztosan lassít majd az útépítések előtt + videó

Önnek lenne ereje visszatérni arra a helyszínre, ahol egy szerette tragikusan meghalt? Ráadásul egy forgalmas autópálya kellős közepére, mialatt nagy sebességgel száguldanak el az autók ön körül? Az M0-on munkavégzés közben halálra gázolt közutas dolgozó özvegye megtette. A férje helyett a baleseti helyszínről ő maga szól az autósokhoz, a kérése egyszerű és világos: ha útközben munkaterületre figyelmeztető jelzésekkel találkozik, lassítson! Mindössze ennyin múlik, hogy ne fordulhasson elő több ilyen értelmetlen haláleset – derül ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. sajtóközleményéből.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.2021. 06. 16. 9:02
null
Forrás: Képernyőkép/Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kérése jelenleg különösen aktuális és fontos, hiszen idén az előjelzések alapján várhatóan kimagaslóan sok nyaralni vágyó választ belföldi úti célt, a megnövekedett forgalomhoz pedig az elmúlt tíz év legnagyobb volumenű útfelújítási programja társul. Az úton lévők tehát számos esetben találkozhatnak munkaterülettel, ahol hús-vér szakemberek sokasága végzi folyamatosan a felújítási és a napi üzemeltetési, burkolatjavítási, növényzetgondozási munkákat.

2000-től napjainkig 18 mérnökségi szakember hunyt el munkaterületen a figyelmetlen vagy szabálytalan közlekedők miatt, ezért indította el a társaság két évvel ezelőtt a „Biztonságunk az Ön kezében van!” kampányát. Ezt azóta is folyamatosan napirenden tartja a társaság, ennek ellenére rendszeresen történnek balesetek a munkaterületek térségében, és szinte hetente törnek össze figyelmetlen autósok a munkaterületek elejére kihelyezett ütközési energiaelnyelő szerkezeteket. Ráadásul a társaság egyik ilyen eszközére telepített sebességmérő kamera néhány nappal ezelőtti felvételei alapján az is elmondható, hogy a közlekedők egyáltalán nem tartják be a kihelyezett sebességkorlátozásokat a gyorsforgalmi utak munkaterületeinek térségében, ami szintén jelentős baleseti kockázatot okoz.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

A kampány legújabb videójában egy 2017-ben elhunyt közutas dolgozó özvegye tért vissza először férje balesetének helyszínére, ahol elcsukló hangon, de teljes elszántsággal szólítja meg az úton közlekedőket:

A vele készült korábbi interjú és más, a kampányhoz kapcsolódó, hozzátartozókkal és munkatársakkal készült videók a társaság hivatalos YouTube-csatornáján itt érhetők el:

A nyári időszakban a Magyar Közút folyamatosan tesz közzé majd újabb videókat a közösségi oldalain a kampányhoz kapcsolódóan. Egyúttal arra kérik a közlekedőket, hogy a következő hónapokban is fokozott óvatossággal közlekedjenek, a munkaterületekre figyelmeztető és ott érvényben lévő korlátozásokat tartsák be, és még utazás előtt tervezzék meg optimális útvonalukat, kalkulálják be a munkavégzésekhez esetlegesen kapcsolódó hosszabb menetidőket a www.utinform.hu oldal segítségével.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.