Farkas Örs: Megerősített támogatást kapott a Fidesz-KDNP Győrben

A 2019-es októberi önkormányzati választáson a kormánypárti jelölt, Borkai Zsolt szintén győzött kétszázalékos előnnyel, amely mostanra 17 százalékra ugrott.

Forrás: MTI2020. 01. 28. 11:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megerősített támogatást kapott a Fidesz-KDNP a múlt vasárnapi időközi polgármester-választáson Győrben, ahol 2010 óta nem szavaztak annyian a kormánypártok jelöltjére, mint most – mondta az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Farkas Örs hozzátette: a győri választás jól mutatja, hogy míg a kormánypártok masszívan, két lábbal állnak a földön, addig az ellenzék nagyon hektikusan tud csak támogatókat szerezni.

A 2019-es októberi önkormányzati választáson a kormánypárti jelölt, Borkai Zsolt szintén győzött kétszázalékos előnnyel, amely mostanra 17 százalékra ugrott – jegyezte meg.

Farkas Örs az időközi választáson elért Fidesz-KDNP-s győzelmet többek között azzal indokolta: a kormánypártok elismerték, hogy Borkai Zsolt volt győri polgármester hibát követett el, és oda mertek állni a választók elé, újra a bizalmukat kérve, míg az ellenzéki oldaltól a mai napig várják, hogy Kispest esetében Lackner Csaba önkormányzati képviselő vagy Gajda Péter kispesti MSZP-s polgármester ugyanezt megtegye.

Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok több mint 56 százalékát kapta, míg az összellenzéki induló támogatottsága negyven százalék alatt maradt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.