Fejlesztések az egri kórházban

Adósság és szakemberhiány nélkül kezdi az idei évet az egri Markhot Ferenc kórház. Nyitrai Zsolt a térség fideszes országgyűlési képviselője példaértékűnek nevezte az egri modellt.

Forrás: Hír TV2020. 01. 15. 11:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly szeptemberben kezdődött az egri Markhot Ferenc Kórház szülészetének felújítása. A 213 millió forintos beruházás keretében kicserélik a nyílászárókat és a burkolatot, és új, egyszemélyes szülőszobákat alakítanak ki. Ez csak az egyike a tavalyi fejlesztéseknek.

Az egri kórház 2019-ben 661 millió forintot költött orvostechnikai berendezésekre, további 164 millió forintot pedig építészeti fejlesztésekre. A térség országgyűlési képviselője szerint az egri kórházfejlesztés része a kormány egészségpolitikai intézkedéseinek.

Az egri Markoth Ferenc kórház idén is folytatja a fejlesztéseket. Elkészül a családbarát szülészet második üteme, emellett 100 millió forintot költenek gépek beszerzésére, további 300 milliót pedig építkezésre.

A teljes anyagot IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.