Felavatták a Magyar Honvédség idén végzett altisztjeit + fotók

A katonáknak a határok mentén, az egészségügyi intézményekben és külföldön is a magyar nemzet érdekeit kell szolgálniuk – hangsúlyozta Benkő Tibor.

Magyar Nemzet
2021. 07. 17. 10:22
Tisztavatas_CZ
Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormány arra törekszik, hogy Magyarországnak legyen egy erős, ütőképes honvédsége, hiszen az a biztonsági környezet, amelyben élünk, rendkívül törékeny.

Egyik pillanatról a másikra történnek olyan erőszakos cselekmények, amelyekkel szembe kell nézni – mondta a honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség altisztavató ünnepségén a Hősök terén.

Benkő Tibor kiemelte: a hadsereg technikai fejlesztése önmagában kevés, ha nincs mellette ott az a fiatal katonahölgy vagy férfi, aki ezeket az eszközöket mesterien tudja kezelni. A felavatott altisztek előtt tartott beszédében a miniszter arra is emlékeztetett, hogy a kormány gondoskodik arról, hogy a katonák megbecsült állampolgárok legyenek, ezért indította el a katonai életpályamodellt, a katonáknak pedig a letett eskühöz kell tartaniuk magukat.

A tárcavezető arra is emlékeztetett, hogy a katonák olyan hivatásra vállalkoztak, amelynek a magyar emberek szemében és a nemzetközi szerepvállalásban is példaértékűnek kell lennie.

– Lehessen számítani rájuk katasztrófahelyzetben vagy olyan pandémiás helyzetben, amilyen másfél éve sújtja Magyarországot. Ha kell, a határok mentén, ha kell, az egészségügyi intézményekben és kórházakban, ha kell, külföldön szolgálják Magyarország és a magyar nemzet érdekeit

– mondta.

Az ünnepségen Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának megbízott helyettese is beszédet mondott. Köszöntőjében kitért a folyamatban lévő honvédelemi és haderőfejlesztési programra is, amelyről úgy fogalmazott:

az elmúlt csaknem fél évszázad legátfogóbb és legkomplexebb védelmi fejlesztése fog megvalósulni.

Kiemelte, hogy a fejlesztésben nagy felelősség hárul az altiszti karra is, mivel ők lesznek azok, akiknek képesnek kell lenniük az újonnan rendszeresített és világszínvonalú eszközök harci alkalmazására, kezelésére és javítására.

– Honvédnek lenni nem munka, hanem hivatás. A Magyar Honvédségben szolgálni megtiszteltetés, hiszen a honvédelem nemzeti ügy – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.