Felfüggesztett börtönnel megúszta egy albán embercsempész

A férfi 2016-ban tíz illegális bevándorlót akart Nyugat-Európába juttatni.

Forrás: MTI2020. 11. 03. 15:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy albán férfit, aki tíz illegális bevándorlót akart Nyugat-Európába juttatni – tájékoztatta a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára kedden az MTI-t.

Sós Réka közölte: az elkövető 2016. április 27-én egy autót adott át tettestársának, hogy a bicskei befogadóállomás közelében két afgán és nyolc pakisztáni állampolgárt Ausztriába vigyen. A sofőrnek telefont is biztosított, amelyen utasításokat adott neki, hogy merre haladjon a járművel.

A férfi a bűncselekmény elkövetése után külföldre utazott, 2019 decemberében Olaszországban fogták el, majd kiadták Magyarországnak.

A tíz hónapot letartóztatásban töltő vádlott a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésén beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a Tatai Járásbíróság embercsempészés bűntette miatt jogerősen másfél év, öt évre felfüggesztett börtönre ítélte.

Az elkövető három társát már korábban elítélte a Tatai Járásbíróság. Egyiküket 2018-ban két év, másikukat 2019 májusában másfél év – öt évre felfüggesztett -, harmadik társukat pedig idén júliusban egy év – öt évre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.