Feljelentették Újbuda DK-s polgármesterét

László Imre miatt ötezer kisiskolás étkeztetése is veszélybe kerül.

Magyar Nemzet
Forrás: pestisrácok.hu2020. 08. 05. 7:59
LÁSZLÓ Imre
László Imre korábbi aggályairól kiderült, hogy alaptalanok voltak MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatali visszaélés bűntett gyanúja miatt, ismeretlen elkövető ellen tett bejelentést Tényi István a PestiSrácok.hu cikke alapján. A portál ebben arról írt, hogy jogszerűtlenül, önkényesen készül szerződést bontani László Imre, Újbuda DK-s vezetője a kerületi közétkeztetésre szerződött céggel; a döntés komoly anyagi károkat okozhat az önkormányzatnak.

A polgármestert láthatóan az sem érdekli, hogy ötezer kisiskolás étkeztetése is veszélybe kerül, mint ahogyan azt is figyelmen kívül hagyta, hogy új közbeszerzési eljárással, pályáztatás útján válasszák ki az új önkormányzati partnert.

Bár a Gyurcsány párt politikusaként László Imre folyamatosan az átláthatóságról és az antikorrupcióról beszélt kampányában, az új céggel folytatott egyeztetésekről, tárgyalásokról még jegyzőkönyv sem készült.

Bejelentésében Tényi István kitért arra, hogy az újbudai ügy kísértetiesen hasonlít a Pikó András vezette VIII. kerületben történt botrányos szerződésfelbontásra, ami szintén egy közétkeztetéssel kapcsolatos döntésnek köszönhetően robbant ki alig néhány hónappal ezelőtt. Azóta a Közbeszerzési Döntőbizottság és a Kormányhivatal is vizsgálatot indított, amelynek eredményeként nem csupán százmilliós bírság várható, hanem büntetőfeljelentés is születhet az ügyben.

Pikó Andrásék is úgy szüntették meg, majd kötötték meg az új szerződést közétkeztetési szolgáltatásra, hogy figyelmen kívül hagyták az erre vonatkozó jogszabályi követelményeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.