Feljelenti a Mi Hazánk Mozgalom Újbuda polgármesterét

Több liberális politikus is jogtalanul, soron kívül adathatta be magának a koronavírus elleni vakcinát.

Mukatársunktól
Forrás: facebook2021. 01. 28. 17:34
null
Budapest, 2021. január 5. Megkapja egy, a fővárosi Szent János Kórház Kútvölgyi tömbjében szolgálatot teljesítő katona a Pfizer-BioNTech vakcinából készült koronavírus elleni védőoltást 2021. január 5-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Előd újbudai önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke a Facebook-oldalán tette közzé, hogy feljelentést tett Budapest XI. kerületének vezetője ellen, mert szerintük

a polgármester jogtalan előnyt szerezve oltatta be magát a koronavírus elleni vakcinával. László Imre a feljelentés szerint 1966-tól 2014-es nyugdíjazásáig dolgozott orvosként, de politikusként már nem járna neki az egészségügyben dolgozók oltási előnye.

https://www.facebook.com/novakelod/photos/a.116360745113242/3621056527976962/

Novák Előd szerint Újbuda DK-s polgármestere már régóta nem kórházigazgató, hanem politikus, nem illette volna meg az egészségügyi ellátórendszerben dolgozóknak járó soronkívüliség. A Mi Hazánk Mozgalom ennek alapján hivatali visszaélés miatt tett feljelentést, és lemondásra szólította fel László Imrét. Novák hozzátette, a járványveszély idején ez a jogtalan előnyszerzés a politikusbűnözés legújabb formája. A közleményben kijelentették, hogy a DK polgármestere egykori országgyűlési képviselőként ugyanúgy nem bújhat a már nem létező mentelmi joga mögé, ahogy egykori kórházigazgatóként sem élhetett volna a soronkívüliséggel.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke úgy fogalmazott, hogy ügyeskedő politikusbűnözőknek nincs helye a magyar közéletben, a polgármesterek és a képviselők személyes példamutatása, privilégiumaik megszüntetése lenne etikus:

„A baloldali politikusok ismét megmutatták, hogy nincs szociális érzékenységük, miközben több millió idős és beteg ember várja az oltást, az idősotthonok lakói pedig lassan egy éve élnek bezárva.”

A Mi Hazánk Mozgalom egyben arra is felkérte László Imrét, hozza nyilvánosságra, hogy a kerület vezetői, alpolgármesterei közül ki kapott még soron kívüli oltáslehetőséget, hiszen Gyöngyös hasonlóan jogtalanul beoltott vezetője is beismerte: negyven, a városvezetéssel kapcsolatban álló vállalkozó és tisztviselő is részesült a soron kívüli vakcinákból.

Újbuda polgármesteri hivatalának sajtómunkatársa ma este az Index.hu újságírójának elismerte, László Imre polgármester valóban megkapta a koronavírus-vakcina elleni oltást. A hivatalos újbudai magyarázat szerint ennek az az oka, hogy nem voltak tiszták a vakcina beadásának sorrendi szabályai. A rendeletet úgy értelmezte a polgármester, hogy neki mint egészségügyi diplomával rendelkezőnek lehetővé teszik a soron kívüli védőoltást, melyet korábbi munkahelyén, a Szent Imre kórházban kapott meg. Az önkormányzati kommunikációs szóvivő hozzátette, szerintük a kerület vezetője nem hibázott, hiszen

„ha László Imre tudta volna előre, hogy van egy sorrend, akkor egyértelműen visszamondja, hiszen polgármesterként most nem praktizál orvosként”.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.