Folytatódó baloldali casting a főpolgármesteri székért

A versenyben maradt két aspiránsnak minimum kétezer aláírást kell összegyűjtenie ahhoz, hogy részt vehessenek az előválasztás második fordulójában, amelyet június 20-a és 26-a között tartanak.

2019. 06. 06. 6:24
KARÁCSONY Gergely
Karácsony Gergely a Nyugati téri aluljáróban kampányolt. A kerülete közben a csőd szélén áll Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdetét vette az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás második félideje, Karácsony Gergely, a baloldal, valamint Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum frissen állított jelöltje méreti meg magát. Az LMP és a Jobbik által eddig támogatott Puzsér Róbert a napokban arra hivatkozva lépett vissza, hogy a baloldali pártok nem teljesítették azokat a feltételeket, amelyekhez indulását kötötte. A versenyben maradt két aspiránsnak minimum kétezer aláírást kell összegyűjtenie ahhoz, hogy részt vehessenek az előválasztás második fordulójában, amelyet június 20-a és 26-a között tartanak.

Karácsony Gergely tegnap a főváros Nyugati téri aluljárójában kampányolva azt mondta, elkezdődik „Budapest felszabadításának folyamata”, és hamarosan kiderül, ki lehet esélyes kihívója Tarlós István főpolgármesternek, „a Fidesz budapesti helytartójának”. A baloldali jelölt szerint nagyon nagy többségben vannak Budapesten azoknak a pártoknak a támogatói, akik elkötelezettek az előválasztásban, ezt az EP-választás is megmutatta.

Karácsony Gergely a Nyugati téri aluljáróban kampányolt. A kerülete közben a csőd szélén áll
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az előválasztási küzdelem árnyékában Sallai R. Benedek, az LMP korábbi országgyűlési képviselője bejelentette, hogy kilépett az LMP-ből. A politikus szerint a végső lökést az adta meg, hogy a párt ügyvezető elnöksége a Puzsér Róberttel kötött támogatási szerződés felmondásáról döntött. Az egykori képviselő szerint ugyanis az ügyvezető elnökség az alapszabály értelmében nem hozhatott volna ilyen döntést.

„Ehhez az identitászavaros, ungárpetikés LMP-hez már semmi közöm, […] már jó ideje csak az a dac tartott itt, hogy tovább legyek, mint a mandátumtolvaj, szószegő Hadházy Ákos és Szél »Mandátumtolvaj« Bernadett” – írta a párt két korábbi társelnökéről, akik már kiléptek az LMP-ből az ellenük zajló fegyelmi eljárások miatt – fogalmazott a Facebookon Sallai, aki azt is közölte, nem tartotta jó ötletnek a Puzsér mögé történő elhamarkodott beállást, mert azt politikailag korainak, kapkodónak érezte. „Ennek ellenére a fickó következetesebb és elvhűbb, mint az LMP jelen vezetése, és szívesebben lennék vele egy pártban, mint a jelen LMP többségével” – tette hozzá.

A magyarokat gyalázta a Momentum jelöltje

Agyhalottnak nevezte Magyarországot a Momentum főpolgármester-jelöltje. Kerpel-Fronius Gábor 2018-ban a közösségi oldalán Horvátország labdarúgó-világbajnoki döntője után azt írta: „Mennyi gusztustalan és rasszista ismerősöm van” – utalva arra, hogy sok hozzászóló szerint a horvát válogatott volt a torna igazi győztese, amiért csak egy kontinenstől kapott ki. A Hír TV által fellelt bejegyzésben Kerpel hozzáteszi: a rasszista posztokat nézve még jobban örül annak, hogy ő Franciaországnak drukkolt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.