Sorozatos szabályszegések miatt felel Balogh Csaba

Botrányokkal próbálták anarchiává silányítani a felfüggesztésről szóló testületi ülést.

2020. 08. 12. 18:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szervezettnek tűnő óriási botrány kísérte Gödön a keddi rendkívüli önkormányzati testületi ülést, ahol egyebek mellett Balogh Csaba momentumos polgármester újabb fegyelmijéről és munka alóli felfüggesztéséről döntöttek.

Az „Áruló, takarodj!” rigmust skandálták egy koros civil érdeklődő beintésére az egyértelműen anarchiára törekvő, a polgármester pártját fogó állítólagos szavazópolgárok. Maga Balogh Csaba mindeközben az egyik sarokban meghúzódva szinte érzelemmentes arccal figyelte a történteket.

Ám sem az ő rezignáltsága, sem a mellette hangoskodók skandálása nem tudta megakadályozni, hogy a mára már egyértelműen Momentum-ellenes testületi többség megszavazza a Balogh Csaba elleni második fegyelmi eljárást is. Ezzel újabb 30 napra lehetetlenült el a polgármester munkavégzése.

Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere, akit a testület újabb harminc napra felfüggesztett pozíciójából Fotó: Facebook

Balogh a 12 fős testületben negyedmagával kisebbségben van. Egyik támogatója, Hlavács Judit önkormányzati képviselő szóvá tette a szavazás előtt, hogy a – kétharmados – többség csak azt akarja elérni az újabb fegyelmivel és felfüggesztéssel, hogy egy pillanatig se lehessen Balogh Csabát visszahelyezni az állásába, a képviselő asszony szerint az első fegyelmi miatti felfüggesztése éppen szerdán jár le, ám az újabb fegyelmivel és felfüggesztéssel gyakorlatilag folyamatosan távol tudják tartani Baloghot a munkától. Ebben akár igaza is lehetne Hlavács Juditnak, csakhogy a megszavazott fegyelmi határozatban felsoroltak taxatíve bemutatják, hogy a testület szerint Balogh Csaba milyen szabályokat szegett meg, mondhatni „hivatásszerűen”. Vajda Viktória önkormányzati képviselő – egyben a polgármester felesége –azt fejtette ki a keddi ülésen, hogy bár szerinte Balogh semmilyen szabályt, törvényt nem sértett meg a munkája során, de hibák előfordulhattak – ami bárkivel megeshet, főleg ha olyan feszített ütemben dolgozik, mint Balogh.

A polgármester egyébként néhány hónapja fontos posztra helyezte feleségét, miután a humánügyi bizottság vezetőjévé nevezte ki, amiért pluszjuttatás jár. A belső politikai háborút jól ismerők szerint a Balogh házaspár nem kisebb célt tűzött ki, mint hogy elérjék 2022-ben, hogy Vajda Viktória legyen a térség országgyűlési képviselőjelöltje. Csakhogy ezt a helyet a Demokratikus Koalíció már korábban lefoglalta saját emberének a háttéregyezkedések során. Amennyiben Baloghék valóban ilyen nagy ívű politikai tervet követnek, komoly érdekeket sértenek.

Így akár az is érthetővé válik, hogy a gödi politikai belháborút látszólag csendesíteni és megoldani akaró Gyurcsány Ferenc miért húzta csőbe Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét, aki tapasztalatlan cserkészként sétált bele az erkölcsi aggályokkal nem terhelt Gyurcsány csapdájába.

A DK-elnök ugyanis azt hangoztatta: a gödi botrányt a helyieknek kell megoldani, a Momentum elnöke pedig úgy gondolta, hogy központi pártutasításra a helyi momentumosok megpróbálnak kompromisszumot kötni az ellenféllé vált, felbomlott ellenzéki összefogás Balogh-ellenes helyi politikusaival. Mint azt Fekete-Győr az ATV-ben aztán elpanaszolta, a DK helyi emberei nem tartották be a pártközpont utasításait, ehelyett felfüggesztették párttagságukat. Az Origó elemzése szerint mindez azonban nem jöhetett volna létre Gyurcsány ármánykodása nélkül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.