Grezsa István: A hódmezővásárhelyiek szerint támogatni kell a helyi kórházat

Az elmúlt hetekben lezajlott konzultáció alapján a hódmezővásárhelyiek szerint az önkormányzatnak támogatni kell a helyi kórház fejlesztését – közölte Grezsa István (független) polgármesterjelölt hétfőn az alföldi városban újságírókkal.

Forrás: MTI2019. 08. 12. 15:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus emlékeztetett: július 8-án indított konzultációt a vásárhelyi kórházról. A hétfőn zárult kezdeményezésben 5124 ívet töltöttek ki a hódmezővásárhelyiek, túlnyomó részben személyes megkeresés után. Hozzátette: több mint háromszáz háztartásba ő maga látogatott el.

Bár az egészségügyi intézmény fenntartója az állam, ott zömében vásárhelyiek gyógyítanak vásárhelyieket, így a válaszadók 96 százaléka szerint az önkormányzatnak kötelessége a foglalkozni az intézmény fejlesztésével. Ez a magas támogatottság bizonyítja, hogy az emberek – egyes politikusokkal ellentétben – különbséget tudnak tenni fenntartás és fejlesztés között – mondta a jelenleg a hódmezővásárhelyi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójában politizáló képviselő.

Közölte: 92 százalék egyetértett azzal, hogy a város – amennyiben anyagi lehetőségei engedik – biztosítsa ötven kórterem korszerűsítését, annak érdekében, hogy a páciensek – vagyoni helyzetüktől függetlenül – klimatizált, önálló vizesblokkal felszerelt szobákban gyógyulhassanak; ahogy a gyermekosztály felújítását is a válaszadók 98 százaléka támogatná.

A vásárhelyeik válaszaikkal a következő városvezető feladatául szabták, hogy az önkormányzat segítse a kórházban dolgozó orvosok és szakdolgozók lakáshoz jutását – mondta Grezsa István.

A választópolgárok szerint mindenképpen változtatni kell a Hódmezővásárhelyen tapasztalható megosztottságon – jelentette ki a polgármesterjelölt.

Grezsa István hangsúlyozta, október 13-a után együttműködésre törekvő politikával lehet azokat a fejlesztéseket elindítani, melyek az elmúlt másfél évben „ordító módon” hiányoztak a városból.

A polgármesterjelölt leszögezte, nem politikai csatát szeretne nyerni, hanem békét kíván teremteni. Ezért ahogy eddig, úgy a jövőben sem folytat negatív kampányt, és másokat is erre kért. Igyekszik „derűvel viselni” a személyét és családját ért nemtelen támadásokat – fűzte hozzá.

Kitért arra is: az emberek a második legfontosabb kérdésnek az Olaszországból érkező hulladék elhelyezését nevezték. Bár egyértelműnek tartják a jelenlegi városvezetés felelősségét, a többség a megoldást kereste arra, miként lehetne a 12 ezer tonna további hasznosításra alkalmatlan hulladék importját visszautasítani, vagy ha erre nincs lehetőség, legalább azt megakadályozni, hogy újabb ilyen történjen. A politikus maga is úgy gondolja, hogy jogszabályváltozásra lenne szükség ennek érdekében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.