Gyárfás Tamás ma sem felejti el megemlíteni Princz Gábort

A Fenyő János megölése kapcsán felbujtással vádolt Gyárfás Tamás ma folytatja vallomását a Fővárosi Törvényszéken. Az egykori tévés producer a zsarolóiról, a védett tanú meséjéről, a Számvetés című film félremagyarázásáról, Fenyő és a Postabank kapcsolatáról, nyomozói hibákról, valamint arról beszél majd, hogy Portik Tamás lépre akarta őt csalni.

Magyar Nemzet
2020. 02. 18. 5:50
null
Az egykori tévés producert azzal vádolják, hogy megbízást adott Fenyő János meggyilkolására Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harmadik alkalommal tesz vallomást Gyárfás Tamás a Fővárosi Törvényszéken. A sportvezetőt azzal vádolja a Fővárosi Főügyészség, hogy megbízta Tasnádi Pétert, majd Portik Tamást, hogy ölessék meg üzleti ellenségét, Fenyő Jánost. A vádhatóság szerint Tasnádi elvállalta a megbízást, előleget is felvett, ám nem végezte el a feladatot, ezért Gyárfás Portikot bujtotta fel, aki aztán Jozef Roháčcsal meg is ölette a 90-es évek nagy hatalmú médiamogulját.

Gyárfás Tamás forgatókönyvet készített a védekezéséhez. A harmadik napra tervezettek ismertetése előtt még a múlt héten idő hiányában elmaradt két, tanúként szereplő zsarolójáról beszél. Lapunk beszámolt róla: a szlovák Imrich K. és az egykor az MSZP-ben politizáló Dósa István 2017-ben próbálták megzsarolni Gyárfást egy, a Portik Tamás által titokban rögzített beszélgetésekből összevágott hangfelvétellel, illetve annak leiratával.

Az egykori tévés producert azzal vádolják, hogy megbízást adott Fenyő János meggyilkolására
Fotó: Kurucz Árpád

A sportvezető ezt a leiratot mutatta meg Ihász Sándor akkori fellebbviteli főügyésznek, barátjának, tanácsot kérve tőle, amit meg is kapott (Ihász nem továbbította a leiratot, hanem berakta a fiókjába, és emiatt bűnpártolással gyanúsították meg. Ellene a nyomozás határideje áprilisban jár le, addig el kell dőlnie, hogy vádat emelnek ellene vagy megszüntetik az eljárást.)

Gyárfás Tamás mindezek után a 40. számú védett tanú meséje címmel azzal a tanúval foglalkozik majd, aki a Művészinas étteremben történt állítólagos Portik–Gyárfás-találkozóról vallott, ahol – a tanú szerint – Gyárfás Fenyő halálát kívánta.

Ugyancsak sorra kerül a Kapu című folyóirat főszerkesztőjének, Brády Zoltánnak a néhai Perczel Tamással készült húszórás videója. A haldokló Perczel Fenyő barátja, pszichológusa volt, és hosszan beszél Fenyő lehetséges ellenségeiről, akiknek érdekében állhatott a médiamogul halála. Köztük szót ejt Gyárfás Tamásról és Princz Gáborról, az egykori Postabank nagy hatalmú vezetőjéről. Gyárfás a vádlotti vallomásában a filmről írt rendőri értékelést fogja górcső alá venni, mivel szerinte az megtévesztő.

Az ülésteremben lévők meghallgathatják majd a vádlottól azt a történetet is, ami 120 millió forintról szól, amit Portik embere vett fel a Keleti pályaudvarnál lévő Postabank-fiókból. Ezzel Gyárfás a Princz–Portik-kapcsolatot próbálja igazolni. (A nyomozati anyagok szerint a jelzett időben nem volt Postabank-fiók a Keletinél.)

A legfajsúlyosabb előadás a mai védekezésben minden bizonnyal a Fenyő és Princz kapcsolata, a Postabank-botrány következményei című napirendi pont lesz.

A védekezés alaptétele ugyanis, hogy Princz Gáborral még azután is háborúban állt Fenyő János, hogy Gyárfással kibékült. A védelem álláspontja szerint a Postabank gazdasági helyzetének megroppanásához is a Fenyő-féle lejárató kampány járult hozzá.

Portik Tamás sem maradhat ki a mai napon. A forgatókönyvbeli cím, A csapda: Portikot küldték hozzám, hogy lépre csaljon előrevetíti a védekezés elképzeléseit Portik szerepéről. Ide kapcsolódik a maffiózó Jurányi Zsolt, aki a börtönből üzenve nem kevesebbet állított, mint hogy a 90-es években az alvilág orosz-ukrán részvétellel felosztotta egymás között azokat a milliomosokat, akiket meg akartak zsarolni. Portiknak Gyárfás jutott.

A tárgyalásról élőben tájékoztatjuk a kedves olvasóinkat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.