Gyurcsány, a bölcs

Nagy és nagyobb megszorításra futotta Gyurcsányéktól.

Jakubász Tamás
2020. 03. 25. 11:17
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. március 24. Gyurcsány Ferenc, DK elnöke felszólal a színházak finanszírozásáról szóló törvény vitáján az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. március 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eddigi kormányzati intézkedések csak haladékot adtak a közterhek befizetésére, de idővel az emberek tömegeinek nem lesz fizetése, ezért a DK azt sürgeti, hogy a járvány miatt kirúgott munkavállalóknak a keresetük egy részét az állam fizesse ki a válságos hónapokra.

Erről maga Gyurcsány pártelnök szónokolt a hét elején a képviselőházban, ötletét bölcs, érett politikus módjára adta elő. Milyen nagy kár, hogy amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként határozhatott az ország dolgairól válságidőben, nem volt ennyire bölcs és érett. Akkor, 2008-ban, 2009-ben szó sem volt a mostanihoz hasonló adóelengedésről vagy hitelmoratóriumról, arról meg különösen nem, hogy az állam ad pénzt a szorult helyzetben lévő embereknek. Csak nagy és nagyobb megszorításra futotta Gyurcsányéktól, meg olyan politikára, amelyről azt gondolhatta bárki, hogyha az állam tehetné, még a koldus zsebét is kiforgatná egy-két esetleg ott lapuló garasért.

A DK vezérének lett volna módja arra, hogy nagy szerepet alakítson a válságkezelés műfajában. Ehelyett, csak leszerepelt.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.