Gyurcsány előre mártírt faragott saját magából

Összefogásra szólította fel évértékelő beszédében az ellenzéki pártokat a Demokratikus Koa­líció elnöke. – Gyurcsány Ferenc újra egyértelművé tette, hogy ő a balliberális oldal valódi vezetője – értékelte az elhangzottakat Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

2020. 02. 10. 7:00
null
Ki gondolta, hogy újra a baloldal vezére lesz? Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Vagy együtt győzünk, vagy sehogy” – jelentette ki vasárnapi évértékelő beszédében Gyurcsány Ferenc, aki híveit és az esetleges összefogás résztvevőit azzal riogatta, hogy amennyiben az ellenzék győz 2022-ben, akkor „iszonyatos”, a 2006-osnál is rosszabb időszak vár rájuk, mivel egyesével indul majd hajsza ellenük. Mindenesetre az ellenzéki pártoknak azt üzente, ideje közölniük végre a választóikkal, hogy együtt készülnek kormányozni.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke egyébként sem fukarkodott a drámai, illetve érzelmes elemekkel. Azt mondta, pártja azokat képviseli, akiknek megszakad a szíve azért, hogy embereknek kell bűnhődniük, mert a Magyarországon hatalmon lévők azt gondolják róluk, hogy ők mások. – A magyar kormány értelmezése alapján mi mindannyian bevándorlók lettünk, mert nem olyanok vagyunk, mint ők – vélte a megbukott miniszterelnök, aki kiállt a migráció támogatása mellett, éppúgy, ahogy Niedermüller Péter mellett is lándzsát tört. Az erzsébetvárosi polgármester nyilatkozatát, melyben „rettenetes képződménynek” nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket, Gyurcsány azzal toldotta meg, hogy Magyarországon jelenleg nem elég fehérnek, heteroszexuálisnak és kereszténynek lenni, ezek mellett fideszesnek is kell lenni.

Ki gondolta, hogy újra a baloldal vezére lesz?
Fotó: Teknős Miklós

A DK elnöke a kormány elmúlt tízéves tevékenységét egy prezentáció formájában próbálta kritizálni. Az adatok forrása nem volt világos, egyes grafikonok látványosan manipulatívak voltak. A rövid videókon jogvédett tartalmak tűntek fel, csakúgy, mint Gyurcsány Ferenc YouTube-csatornáján, amelyet pont ezen okokból a tegnapi napon le is tiltott a videómegosztó platform.

Gyurcsány Ferenc évértékelőjében újra egyértelművé tette, hogy ő a balliberális oldal valódi vezetője – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnap. Hollik István Gyurcsány Ferencről azt mondta: egyszer már tönkretette az országot, de „közben jól megszedte magát, nem kicsit, nagyon”. Miközben emberek százezrei szegényedtek el és veszítették el a munkájukat, addig ő milliárdokat keresett a „rabló­privatizáción” – fogalmazott. Hozzátette: „soha ne felejtsük el, valójában ki is Gyurcsány Ferenc”.

Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője tegnap arra emlékeztetett, hogy Gyurcsány Ferenc kormányzása idején a duplájára emelkedett a villamos energia ára, miközben a saját cégének kedvezményt adott az áram árából. Úgy vélte: Gyurcsány 2009-es bukása után minden jóérzésű ember arra számított, hogy ámokfutása után önkritikát gyakorol, és szakmát vált. – Mi se gondoltuk, hogy 2020-ban újra Gyurcsány Ferenc lesz a baloldal vezére – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.