Gyurcsány embere civil köntösben próbálkozik

Baracskai József jelenleg is a Demokratikus Koalíciót erősíti, de a kampány idejére levette a DK-mezt, és a Szentgrót Most elnevezésű egyesület jelöltjeként hirdeti magát és csapatát.

Magyar Nemzet
2019. 10. 10. 9:09
null
Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnapi önkormányzati választásra készülve az ellenzéki oldalon bevett gyakorlat, hogy az összefogás jegyében a polgármester- és képviselőjelöltjeik kifejezetten erre a célra létrehozott civil szervezetek színeiben indulnak, eltüntetve a pártlogókat. A választópolgárok megtévesztésére alkalmas stratégiát követik Zalaszentgróton is, ahol mindez azért is feltűnő, mert Baracskai József, a hivatalban lévő és ismét ringbe szálló polgármester Gyurcsány Ferenc egyik legrégebbi harcostársa, jelenleg is a Demokratikus Koalíciót erősíti, de a kampány idejére levette a DK-mezt, és a Szentgrót Most elnevezésű egyesület jelöltjeként hirdeti magát és csapatát.

Talán kevesen emlékeznek arra, hogy 2011 őszén Baracskai az elsők között állt ki Gyurcsány Ferenc mellett, Zala megyei MSZP-elnökként és parlamenti képviselőként elhagyta pártját, csatlakozott a megalakuló Demokratikus Koalícióhoz. Gyurcsány Ferenccel azóta is szívélyes viszonyt ápol, a DK elnöke kampányidőszakban rendre felkeresi a települést, és a párt elnökségi ülésének is otthont adott már Zalaszentgrót, amely után kedélyes hangulatú, közös fotók készültek. A pártelnök tavaly külön Facebook-bejegyzésben dicsérte meg Baracskait, mert – mint hangsúlyozta – DK-s polgármesterként helyet biztosított a településen Alföldi Róbert és Veiszer Alinda talkshow-jának.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Az tehát, hogy Baracskai most nem a DK színeiben méreti meg magát, nyilvánvaló politikai színjáték, ugyanakkor csapatában helyet kapott az a Medvéssy Csaba, aki a Jobbik megyei listáján is szerepel. Medvéssy a közösségi oldalán korábban Orbán Viktor halálával tréfálkozó, illetve rasszista felhangú bejegyzéseket is megosztott.

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.