Gyurcsány macskái

Súlyos pártelnöki dilemma.

Franka Tibor
2020. 05. 07. 17:34
null
Vizsgálódhat az ügyészség a DK elnökének ügyében a bejelentés nyomán Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány igazi demokrata módjára arra kéri a “Nagy Őt”, a nyilvánosságot, ugyan segítsen már neki három kiscicájának nevet adni. Ezt a szimpla cukiságot, mint súlyos pártelnöki dilemmát, azért osztja meg másokkal, például a szenvedélyes macskatartók táborával, hátha hoz a család, meg a DK konyhájára is némi “tápot” – állatbaráti alapon. Jól jönne a mindent megsemmisítő irdatlan irodatűz után, és az orbáni diktatúra elleni heroikus küzdelem közben.

Lehetne az első cica neve Muskátli, emlékeztetve nagy ívű politikai pályafutása kezdetére, amikor Pécsen sikeresen végezte el a “Muskátliherélő” szakot. Így hívták a főiskolások lenézően azokat, akik kiskert kapálásból, deszka fűrészelésből, vasreszelésből és virágültetésből szereztek technika tanári diplomát. Fő a papír!

A második cica lehetne Gyuri vagy Péter – szimpátia kérdése. Gyuri méretes szilvásgombócaitól kapott anyagi erőre a KISZ, meg DEMISZ tisztségeit követően, Péter pedig azért, mert a “medgyes fát” megmászva, róla ugrott át az ámbitusra. A harmadik gyerek macskát Piroskának keresztelném, hiszen általa Apró, de biztos léptekkel somfordálhatott a családi kincsesládáig.

Lehetséges keresztapai minőségben mégis inkább a 14 esztendeje Balatonőszödön történtekhez kötném ki ladikomat ezen a korai májusi napon és ócska csónakomban felállva szavalnám bele ebbe a cukizós, Facebookos, járványos, felejtős világba Gyurcsány egyszerre választékos és maradandó sorait:

“Fantasztikus országot vezetni. Történelmet csinálok. De nem kell szarakodni, mert most másról szól ez a k**** ország. Majdnem beledöglöttem, hogy úgy kell tenni mintha kormányoznánk. Ehelyett hazudtunk éjjel, reggel, meg este.”

Az első macska neve legyen Éjjel, a másodiké Reggel, a harmadik adja magát, ő legyen Este. /A delet lehet azért nem említette Őszödön, mert elnyomta a harangszó./

A cseperedésnek indult állatkák a továbbiakban csak akkor kaphatnának “jutifalatot”, ha időrendi sorrendben, azaz éjjel, aztán reggel, végül pedig este, – mint a konyhakövön pattogó repedt fazék visszhangozva nyávognák bele a valóságot a DK-s házaspár füleibe. Kitartóan, rendszeresen és könyörtelenül zendítenének rá az igazságra, nehogy nyugtuk legyen és nehogy elfelejtsék, elfelejtsük.

Ehhez kívánok Éjjelnek, Reggelnek és Estének nátha mentes, hosszú életet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.