Gyurcsányék titkosszolgálata összejátszott az oroszokkal

A Gyurcsány-kormány titkosszolgálata összejátszott az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálattal, az FSZB-vel, és megsértette a magyar szolgálatok érdekeit – mondta az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Forrás: MTI2019. 05. 07. 19:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szánthó Miklós közölte: a vádirat és a jogerős bírói ítélet egyes részeinek közelmúltban nyilvánosságra hozott szövegéből az derül ki, hogy az orosz titkosszolgálat fedésében dolgozó tisztjei bementek a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) épületébe és poligráfos vizsgálatot hajtottak végre több magyar tiszten. Minderre a gyanú szerint azért volt szükség, mert információszivárgását feltételeztek az NBH vezetői – tette hozzá.

A helyzet abszurditását az adja – folytatta Szánthó Miklós -, hogy Magyarország mint a NATO tagja egy nem NATO-tagország titkosszolgálatát kérte fel a feladatra úgy, hogy a szintén NATO-tag Bulgária fedésében dolgoztak.

Szánthó Miklós összegzése szerint ebből kitűnik, hogy a magyar szolgálatok összejátszottak az FSZB-vel, megsértették a magyar nemzetbiztonság érdekeit. Eközben a mostani baloldal azért kritizálja az Orbán-kormányt, mert kiegyensúlyozott diplomáciai kapcsolatokat tart fenn Moszkvával – emelte ki az Alapjogokért Központ igazgatója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.