Gyurcsánynak fogalma sincs az élelmiszerek áfájáról

Érdekes posztot publikált Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a közösségi oldalán. A volt kormányfő arról értekezik, hogy a tavaly tavasszal elhunyt édesanyja pontosan tudta, hogy mennyibe kerül a csirkefarhát. Ám, mint kiderült: Gyurcsány nincs tisztában az alapvető élelmiszerek áfájával, ugyanis azt a kormány a korábbi ciklusban levitte öt százalékra.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 02. 23. 10:53
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. június 10. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció vezérszónoka felszólal a Magyarország 2021. évi központi költségvetésérõl szóló javaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. június 10-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Pápai Textilgyár nem a legjobban fizető munkahely volt a szakképzetlen segédmunkásnőknek. Édesanyám az volt. Aztán mikor nekem jobban ment már, akkor neki is egy kicsivel. De nem felejtett. És tudta, mennyibe kerül a csirkefarhát, azt is, hogy hol volt a legolcsóbb a városban. Most 300 forintért is kaphatsz egy kilót. Szóval nagyjából 60 forint a vételárban kifizetett általános forgalmi adó” – írta bejegyzésében Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció elnökéről kiderült, hogy egyáltalán nincs képben az alapvető élelmiszerek árának áfatartalmával, valószínűleg még mindig saját kormányzásának a számai lebegnek a szemei előtt.

A kormány előző ciklusban kezdte meg az élelmiszerek árának áfacsökkentését, először a sertéshús, majd a csirkehús áfája is öt százalékra csökkent. Azaz a háromszáz forintos csirkefarhátnak nem hatvan forint, hanem tizenöt forint az adótartalma.

 

Nem Gyurcsány Ferenc az egyetlen baloldali politikus, aki nem tudja, hogy mennyibe kerülnek az alapvető élelmiszerek. Emlékezetes, hogy még 2017-ben

Fekete-Győr András, a Momentum kormányfő-jelöltje a Mandiner azon kérdésére, hogy mennyibe kerül egy liter tej, meglehetősen zavartan válaszolt.

– Szoktam vásárolni, csak tejet nem nagyon iszom. A barátnőm mondjuk iszik, ezért vennem kell. Hát, nem tudom rávágni, szóval ez már mindent elmond, gondolom. Százhúsz forint körül? Százhúsz-száznyolcvan, valami ilyesmi – válaszolt Gyurcsány Ferenc szövetségese.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.