Három éves a Karc FM

Gajdics Ottó, a rádió főszerkesztője a születésnap alkalmából emlékeztetett: a médium azért jött létre, hogy visszaadja a polgári oldalnak azt a hangot, amit elveszített.

Forrás: KARC FM2019. 02. 15. 14:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rádió főszerkesztője a születésnap alkalmából emlékeztetett: a médium azért jött létre, hogy visszaadja a polgári oldalnak azt a hangot, amit elveszített. Gajdics Ottó úgy fogalmazott: a Karc FM-el indult meg a visszafoglalása a polgári, nemzeti érzelmű hallgatórétegtől elkobzott médiának. Egyúttal hozzátette: vállalt cél volt már az induláskor, hogy kialakuljon egy közös nemzeti érdek alapján működő gondolkodás, amelyben a másképp vélekedőket is meg kell szólítani, ha hajlandóak a vitára.

Gajdics Ottó az érvek ütköztetését tűzte ki célul. Feltette a kérdést, miért kellene mindenben hajszálpontosan egyetérteni? Szerinte az fontos, hogy mi tudunk beszélni egymással, meghallgatjuk egymást, kíváncsiak vagyunk a másik álláspontjára, véleményére, ezért megengedhetjük magunknak azt a luxust, hogy megpróbáljuk meggyőzni egymást.

A felelősségünk, hogy több forrásból tudunk tájékozódni, több információ birtokába jutunk, több alkalmunk van ezeknek a rendszerezésére. A főszerkesztő szerint nyugodt szívvel mondhatjuk a hallgatóinknak, hogy merjenek ránk hallgatni! Előtte azonban ütköztessék az érveiket, és ha úgy találják, hogy “mi jobbat tudunk mondani, mint amit eddig gondoltak, akkor fogadják el.”

Gajdics Ottó szerint mindenkivel érdemes vitatkozni, akinek érdemi mondanivalója van Magyarországról.

https://www.mixcloud.com/karcfm/három-éves-a-karc-fm-spájz-2019-02-15-1/

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.