Három pályázaton lehet indulni a Magyar falu programban

A három kiírásra összesen 23 milliárd forintot biztosít a kormány, a beadási határidő április 30.

2021. 03. 31. 12:42
GYOPÁROS Alpár Ádám
Gyopáros Alpár a Magyar falu program újabb pillérét mutatta be, amely a mikrovállalkozásoknak nyújt segítséget MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önkormányzati tulajdonban lévő utak, kerékpárutak, hidak építésére és felújítására, egyházi közösségi terek fejlesztésére, valamint egyházi közösségi programokhoz kapcsolódó eszközbeszerzésre és egyházi közösségszervező bértámogatására nyújthatják be pályázataikat mától az ötezer fő vagy az alatti állandó lakossú helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, illetve az egyházközségek – erről küldött szerdán lapunknak közleményt Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

A Magyar falu program három pályázati kiírására összesen 23 milliárd forintot biztosít a kormány.

A program harmadik éve tartó költségvetése meghaladja a hatszázmilliárd forintot
Fotó: Mirkó István

Támogatást igényelhetnek az önkormányzatok a tulajdonukban lévő belterületi és külterületi utak, hidak, kerékpárforgalmi létesítmények építésére és felújítására, valamint az állam tulajdonában lévő belterületi kerékpárforgalmi létesítmények felújítására. A rendelkezésre álló keretösszeg húszmilliárd forint, a maximálisan igényelhető támogatási összeg pedig negyvenmillió forint.

A történelmi egyházak számára közzétett felhívás már meglévő, illetve új közösségi terek fejlesztésére, közösségszervező személy foglalkoztatására, valamint a programokhoz kapcsolódó eszközbeszerzésre nyújt lehetőséget összesen hárommilliárd forint összegben.

Közösségi tér kialakítása esetén 25 millió, foglalkoztatási és eszközbeszerzési támogatás esetén pedig ötmillió forint az igényelhető támogatási összeg felső határa.

Gyopáros Alpár a közleményben kiemelte: a pályázatok beadására a Magyar Államkincstár elektronikus felületén keresztül van lehetőség 2021. április 30-ig. A támogatottak köréről hatvan napon belül döntés születik. – Magyarország kormányának kiemelt célja a vidék megerősítése.

A Magyar falu programon keresztül nyújtott támogatásoknak köszönhetően fokozatosan javulnak a kistelepülésen élők életkörülményei, csaknem kilencszáz településen pedig növekedésnek indult a lakosság száma.

A harmadik éve tartó program költségvetése meghaladja a hatszázmilliárd forintot – tette hozzá a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.