Háromszázharminc millió forintból újul meg a sátoraljaújhelyi piarista kollégium

A Piarista Rend Magyar Tartománya több mint 330 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Középiskolai Piarista Kollégium felújítására, korszerűsítésére – közölte a rendtartomány pénteken az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 05. 31. 19:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint az európai uniós és magyar költségvetési forrásból megvalósuló fejlesztés részeként felújítják a műemlékvédelem alatt álló épület tetejét és homlokzatát, lecserélik a nyílászárókat és szigetelik az épületet.

A kollégium elődjének tekinthető kolostort a XIV. században emelték a pálos szerzetesek, az épületet 1668-ban újjáépítették, majd 1698-ban kibővítették egy második emelettel.

Az épületen legutóbb az 1960-as években történtek állagmegóvási munkák.

A munkálatokat várhatóan 2020 végére fejezik be.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.