„Hazámat szolgálom!” – Elöljárói látogatás a déli határ mentén

A húsvéti hosszú hétvége alkalmából, a Magyar Honvédség katonai parancsnokságát képviselve tett látogatást Sticz László vezérőrnagy április 3-án, szombaton a déli határszakaszon.

Forrás: honvedelem.hu2021. 04. 04. 10:28
null
Forrás: honvedelem.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Honvédség Parancsnoksága megbízott törzsfőnök műveleti helyettese elsőként Hódmezővásárhelyre látogatott, ahol az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnoka, Bánsági László ezredes fogadta. A jelentéstételt követően a vezérőrnagy az MH AIAK parancsnok, valamint az MH AIAK vezénylőzászlósa, Gobányi István Sándor főtörzszászlós kíséretében a Csongrád-Csanád megyei határszakaszhoz indult.

Fotó: Honvédelem.hu

A Tiszasziget és Kübekháza térségében tett bejárás alkalmával a területért felelős századparancsnok, Gazsó Zoltán főhadnagy összegezte az elmúlt időszak történéseit. Sticz vezérőrnagy többek között ellenőrizte a szolgálatot teljesítő katonaállomány felszereltségét, feladatellátását, valamint a személyes beszélgetések során egyéni hogylétük felől is érdeklődött.

Fotó: Honvédelem.hu

A határszolgálatot ellátók lassan két hete vannak távol szeretteiktől, a katonáknak a húsvéti hosszú hétvége sem különbözhet a többi hétköznaptól. A vezérőrnagy tolmácsolta Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka méltató szavait, továbbá elismerések átadásával köszönetét fejezte ki az állomány, valamint a rendőri erők felé is, felhívva a figyelmet arra, hogy kiemelkedően fontos feladatot látnak el, amire joggal lehetnek büszkék.

Ilyenkor különösen felértékelődik az erre adott válasz: „Hazámat szolgálom!”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.