Házkutatást tartott a rendőrség Pikó András kampányközpontjában

Négy-öt rendőr érkezett délután a helyszínre, de egyelőre nem tudni, hogy előállítottak-e valakit, vagy lefoglaltak-e bármit.

Forrás: 24.hu2019. 09. 11. 18:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 24.hu úgy tudja, hogy a rendőrség házkutatást tartott ma Pikó András közös ellenzéki jelölt kampánystábjánál. Négy-öt rendőr érkezett délután a helyszínre, de egyelőre nem tudni, hogy előállítottak-e valakit, vagy lefoglaltak-e bármit. Pikó Andrást, aki nem volt a helyszínen, kereste a portál, de nem érték el, viszont a házkutatás tényét mások megerősítették. Pikó kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza a helyszínen van.

A Magyar Nemzet hétfőn írta meg, hogy Pikó András közös VIII. kerületi polgármesterjelölt kampányfőnöke törvénysértő tevékenységet örökített meg, sőt feltételezhető, hogy csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék.

A Magyar Nemzet információira Pikó kampányfőnöke úgy reagált, hogy szerinte tisztában vannak felelősségükkel, amit a polgármesterjelöltet és a képviselőjelölteket ajánló aláírások gyűjtésével és kezelésével összefüggésben a jogszabály előír, így annak mindenben meg is felelnek, feleltek.

A Magyar Nemzet később beszámolt arról a tényről is, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.