Helyszínelés közben fogták el a monori gyújtogatót

Egy monori férfi szerelemféltésből dobott Molotov-koktélt több családi házra.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 09. 15. 14:11
Monor RK Molotov koktél
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság a letartóztatással egyidejűleg az igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálatát is elrendelte annak a monori férfinak, aki szerelemféltés miatt több Molotov-koktélt is felrobbantott lakókörnyezetében – számolt be róla a Police.hu. A félmilliós károkat okozó rongálásoknak súlyosabb következményei is lehettek volna, szerencsére senki nem sérült meg a robbanások okozta tűz miatt. A Magyar Nemzet információi szerint egy rendőr már az első személyleírások alapján tudta ki lehet a gyújtogató, így a helyszíneléssel egy időben elfogták a tettest.

Szeptember 12-én a monori Pilisi utca egyik házának lakói arra ébredtek, hogy egy ismeretlen hajnali fél kettőkor két benzines robbanó palackot dobott egy ház beállójában parkoló autóra. A gépjármű a házi készítésű úgynevezett Molotov-koktéltól lángra kapott, a tüzet sikerült eloltani, mielőtt a kocsi üzemanyagtartálya is berobbant volna.

A Molotov-koktél lángra lobbantotta a jármű kerekét. Fotó: Police.hu

Hajnali fél négykor egy másik családi ház kertjébe repült két égő palack, majd tíz perc múlva egy harmadik házat is támadás ért, ám a lángokat időben sikerült megfékezni. A Monori Rendőrkapitányság nyomozói azonnal megkezdték a helyszínelést és az adatgyűjtést.

Az egyik Molotov-koktél. Fotó: Police.hu

Az egyik szemtanú egy terepszínű ruhás, munkásnadrágban levő férfit látott hajnalban az utcán. Lapunk úgy értesült: a személyleírás alapján a rendőrök emlékeztek egy, a környéken lakó férfire, akit a napokban igazoltattak. A járőrök a férfi nevét és címét is fel tudták idézni, így, miközben a bűnügyi technikusok épp nekiláttak a helyszínelésnek, a járőrök elindultak a feltételezett tettest felkutatni. A férfi azonnal beismerte a bűncselekmények elkövetését, tettét azzal magyarázta, hogy rájött: felesége megcsalja. Feltételezése szerint felesége a három megtámadott ingatlan valamelyikében töltött több éjszakát korábban, ám nem tudta, hogy melyikben, ezért mindhárom helyre gyújtóbombát dobott.

Letartóztatták a gyanúsítottat. Fotó: Police.hu

A rendőrök a férfi házában további Molotov-koktélok elkészítéséhez használható anyagokat találtak. A férfi miatt rongálás vétség gyanúja miatt indult eljárás. A cselekmény minősítése változhat, ha bebizonyosodik, hogy a férfi nem csak rongálni akart, valamint akkor is, ha a tűzvizsgálók szakvéleménye szerint a benzines palackok nagyobb károkat is okozhattak volna.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.